Hoe snel verwarmt de zon een zwembad? | SunnyTent

Hoe snel verwarmt de zon een zwembad?

Het verwarmen van je zwembad door de zon kan wel even duren. Zo kan halverwege juli het zwembadwater 17 graden zijn en binnen een week verwarmd zijn naar 24 graden. Het is geheel afhankelijk van het aantal zonuren wat op je zwembad staat en de dagtemperatuur.

Is zwembadverwarming nodig?

Een aangename zwembadtemperatuur is rond de 28 graden. Zoals te zien in de grafiek hierboven, komt de watertemperatuur bijna niet boven de 20 graden uit, nog vrij koud dus. De groene lijn geeft de watertemperatuur aan met de SunnyTent, die bijna altijd boven de 25 graden zit en soms zelfs boven de 30 graden. Het is dus zeker verstandig om zwembadverwarming aan te schaffen, zodat je tot 10 graden warmer water hebt.

Hoeveel graden koelt zwembad af?

’s Nachts koelt het altijd wat af tijdens de zomer en dat betekent dat je zwemwater altijd 1 tot 2 graden warmte verliest. Het maakt hier niet uit welke verwarmingsmethode je gebruikt, tenzij je een overkapping zoals de SunnyTent zwembadtent gebruikt. De SunnyTent verwarmt het water door de thermische werking van het folie én houdt de warmte vast doordat de zwembadtent over het zwembad heen staat. Hierdoor is het warmteverlies minimaal.

Help de zon een handje met het verwarmen van het zwemwater door middel van de SunnyTent!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.