Hoe werkt de SunnyTent? | SunnyTent

Hoe werkt de SunnyTent?

Waarom een SunnyTent?

Wie wilt er nou geen geld besparen? Met de SunnyTent zwembadtent bespaar je heel wat geld en water in één zwemseizoen.

Waterbesparing met de SunnyTent

De SunnyTent verwarmt de lucht en het water

In de onderstaande grafiek zie je hoe warm het is in de SunnyTent ten opzichte van de buitentemperatuur. Zoals je ziet is het in de zwembadkoepel tot wel 18 graden warmer dan daarbuiten. Je zwembadwater wordt hierdoor veel sneller warm en koelt veel minder snel af.

Je zwembad verwarmen met de SunnyTent

Zoals je ziet wordt het aardig warm in de SunnyTent. Door je zwembad hieronder te plaatsen warmt het water dan ook snel en flink op. Dit gaat minder snel dan de lucht natuurlijk, maar ook hier is het effect verrassend groot!

In bovenstaande grafiek zie je het temperatuurverloop van het water in de zomer in 2016 zonder en mét SunnyTent. Zoals je kunt zien, is het zwembadwater in een SunnyTent gemiddeld 10°C hoger dan zonder een SunnyTent. Hiermee realiseer en behoud je van april t/m september de ideale zwembad temperatuur. Dat betekent ca. 130 dagen per jaar zwemplezier!

Tips voor een maximaal effect

Met deze tips verwarm je je zwembad zo effectief mogelijk:

  • Sluit de zwembadkoepel na het zwemmen om maximale opwarming van het water te krijgen.
  • Zet overdag de pomp aan, zodat de opgewarmde bovenlaag goed gemengd wordt met de koudere onderlaag. Daardoor neemt het geheel aan water maximaal warmte op.
  • Zet ’s avonds en ’s nachts de pomp juist niet aan. Stilstaand water geeft namelijk het minste warmte af. Vergelijk het met een kopje thee: als je niet roert blijft de thee langer warm dan wanneer je wel roert.
  • Wist je dat de folie van de SunnyTent een thermische is? Dat wil zeggen: warmteafvoer-remmend. Daardoor verliezen we zo weinig temperatuur in koude nachten.
Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.