Tips om je zwembad te onderhouden | SunnyTent

Tips om je zwembad te onderhouden

Je koopt een buitenzwembad met de gedachte dat je er jaren speelplezier van kunt hebben. En terecht! Gedegen onderhoud is belangrijk om de levensduur te behouden. Wij geven een aantal tips om je zwembad te onderhouden zodat zowel het zwembad als het zwembadwater langdurig meegaat. Niets is zo frustrerend dan te moeten zwemmen in troebel, vies zwemwater waar een penetrant luchtje aan zit.

Ga zorgvuldig met je zwembad om

Allereerst delen we een aantal praktische tips om de levensduur van het opzetzwembad te optimaliseren. Wij raden het aan om het buitenzwembad te betreden via een trap. Klim niet over de randen, want dit kan leiden tot slijtage. Ditzelfde geldt voor zitten op de zwembadrand. Mensen zijn niet de enige die genieten van een verkoelende duik op warmere zomerdagen. Veel honden houden er ook van om zomers af te koelen en het water op te zoeken. Wij raden het niet aan om een hond of ander huisdier te laten zwemmen in je opzetzwembad. Het zwembad kan beschadigen. Daarnaast kan het drinken van overmatige hoeveelheden gechloreerd zwembadwater irritatie van het maagdarmkanaal veroorzaken bij honden.

Koop altijd filters en toebehoren voor zwembad onderhoud

Een vereiste voor schoon zwembadwater is een filterpomp. In sommige gevallen wordt een zwembad filterpomp meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat het zwembadwater wordt rondgepompt en zo gefilterd wordt. Hoe lang het duurt voordat het water volledig is rondgepompt, hangt uiteraard af van de grootte van het buitenzwembad. In de meeste gevallen kun je rekenen op 3 tot 6 uur. Een zwembad filterpomp werkt ook in combinatie met chloor. Terwijl de pomp het vuil afvoert, doodt chloor aanwezige bacteriën in het water.

Gebruik accessoires zoals schepnetten, borstel en stofzuigers om het bad schoon te houden

Zwembadfilters zijn belangrijk om het zwembadwater schoon te houden, maar je kunt een filterpomp niet al het werk laten doen. Grover vuil zoals: steentjes, insecten en bladeren kun je verwijderen met een schepnet. Wij adviseren om de bodem, van een opblaaszwembad, en de randen te reinigen met een zwembadstofzuiger.

Gebruik chloor

Het zwemwater is bepalend voor het zwemplezier. Naast de bovengenoemde punten is er nog een manier om te zorgen dat je zwembadwater schoon blijft, namelijk door chloor te gebruiken. Zo desinfecteer je het zwembadwater en voorkom je dat bacteriën in je zwemwater blijven leven. Dit scheelt weer uren in zwembad onderhoud. Meer informatie over het gebruik van chloor en chloortabletten vind je hier.

De juiste plek

De locatie van je zwembad is een bepalende factor betreft het onderhoud van een zwembad. Staat jouw zwembad onder een grote boom? Dan moet je vaker het schepnet pakken om het zwembad bladvrij te maken en zal het chloor vaker moeten worden toegevoegd. Ditzelfde geldt met het type ondergrond. Ligt er een groot zeil onder het zwembad? Dan zullen er minder grassprieten in het zwembad komen dan wanneer de onderkant direct in aanraking komt met het gras.

Dek het zwembad af, wanneer je het niet gebruikt

De belangrijkste tip die wij je willen meegeven is om je zwembad af te dekken, met een afdekzeil of zwembadkoepel, wanneer je deze niet gebruikt. Dit scheelt je tijd in onderhoud. Hierdoor komen er geen vuiligheden zoals bladeren en insecten in het water. Een zwembadtent beschermt bovendien het materiaal van het buitenzwembad waardoor de levensduur wordt verlengd. De SunnyTent kan hiervoor perfect gebruikt worden. Het voordeel van deze zwembadkoepel is dat deze inklapbaar is. Daarnaast zorgt de SunnyTent niet alleen voor het behoud van je watertemperatuur, maar dat het het water zelfs opwarmt.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.