Wat is de ideale zwembad temperatuur? | SunnyTent

Wat is de ideale zwembad temperatuur? Hoe houd je deze op peil?

De ideale temperatuur voor je buitenzwembad

De ideale zwembad temperatuur ligt gemiddeld ergens tussen de 25 en 28°C. Dit is ongeveer 10°C kouder dan de gemiddelde lichaamstemperatuur. Bij zwembadwater kouder dan 15°C bestaat de kans op onderkoeling. Te warm water zorgt ervoor dat het lichaam niet meer kan afkoelen, wat overhitting kan veroorzaken.

De ideale zwembadtemperatuur voor baby’s, peuters en ouderen

Door het relatief grote huidoppervlak van baby’s en peuters koelen zij sneller af in het water. Daarom is een zwembad van zo’n 32°C ideaal voor hen. Ook voor mindervalide mensen en ouderen, is deze hogere temperatuur ideaal. Zij zijn vaak minder actief, waardoor ze ook sneller afkoelen.

Zo behoud je de ideale zwembadtemperatuur

Wanneer een buitenzwembad in Nederland of België natuurlijk wordt verwarmd, wordt het vaak niet warmer dan ca. 20°C. Helaas is dit dus een aantal graden onder de ideale zwembadtemperatuur. Er zijn verschillende manieren om je zwembad te verwarmen. De SunnyTent is een transparante tent die werkt als een tuinbouwkas. In zo’n tuinbouwkas is het van april t/m september zelden minder warm dan 25°C, waardoor het zwemwater erin ook vrijwel nooit minder dan 25°C warm is.

Zoals je in bovenstaande grafiek kunt zien, is het zwembadwater in een SunnyTent gemiddeld 10°C hoger dan zonder een SunnyTent. Hiermee realiseer en behoud je van april t/m september de ideale zwembad temperatuur. Dat betekent ca. 130 dagen per jaar zwemplezier!

Wil jij ook 130 dagen per jaar van je zwembad kunnen genieten? Ontdek de verschillende modellen en maten van de SunnyTent in onze webshop.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.