Intex of Bestway, welk zwembad is beter? | SunnyTent

Intex of Bestway, welk zwembad is beter?

Tijdens je zoektocht naar een buitenzwembad ben je de Bestway en Intex zwembaden vast al tegengekomen. Beide merken hebben verschillende modellen en dus voor ieder wat wils. Maar welk opzetzwembad moet je kiezen? We zetten de verschillende opties voor je op een rij.

Intex Easy Set of Bestway Fast Set

Heb je een kleine tuin of wil je een klein zwembad? Dan is de Intex Easy Set of de Bestway Fast Set wat voor jou! Om te bepalen welk van de twee de beste keuze is voor jou, zetten we de verschillen voor je op een rij:

SpecificatiesIntex Easy SetBestway Fast Set
MateriaalGelamineerd PVCTri-tech materiaal
Prijs€ 20 - € 400€ 30 - € 200
Grootte (diameter)183 - 549 cm183 - 549 cm
Sets incl. ladder, grondzeil en afdekzeil457 cm, 549 cm549 cm

Beide zwembaden zijn makkelijk op te zetten door de opblaasbare rand. Wanneer je het zwembad met water vult, vormt het zich vanzelf.

Een zwembad filterpomp van 110-120 V is bij beide zwembaden inbegrepen. Zoals te zien in de tabel worden de grotere maten geleverd inclusief ladder, grondzeil en een zwembad afdekking. Alle zwembaden hebben een leegloopventiel waar je je tuinslang aan kan koppelen. Zo kun je het zwembad aan het eind van het seizoen makkelijk leeg laten lopen.

Toch zijn er ook een aantal nadelen te benoemen. De opblaasbare rand kan makkelijk kapot gaan, waardoor water uit het zwembad loopt. De Intex Easy Set bereikt niet altijd de gespecificeerde hoogte, terwijl de Bestway Fast Set incidenteel met gaatjes wordt geleverd.

Over het algemeen zijn beide zwembaden makkelijk op te zetten en duurzaam. Beide hebben ook een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Intex Frame zwembad of Bestway Steel Pro Max

Wanneer je een steviger zwembad wilt, komen deze opzetzwembaden in aanmerking. Deze zwembaden verschillen ook in diverse opzichten:

SpecificatiesIntex Frame zwembadBestway Steel Pro Max
MateriaalGelamineerde PVC liner en een roestvrij en gepoedercoat stalen frameTri-tech materiaal en een roestvrij stalen frame
Prijs€ 100 - € 500€ 100 - € 600
Grootte (diameter)305 - 549 cm305 - 457 cm
VormRond en RechthoekigRond en Rechthoekig
Sets incl. ladder, grondzeil en afdekzeil457 cm, 549 cm457 cm

Beide zwembaden hebben een vergelijkbare constructie. Het stalen frame vormt de zwembadliner, terwijl een band van hetzelfde materiaal als de liner zorgt voor extra stabiliteit. Zowel het Intex Frame zwembad, als de Bestway Steel Pro Max zijn makkelijk en snel op te zetten, zodat je vlug van je zwembad in de tuin kunt genieten.

Een zwembad filterpomp is niet altijd inbegrepen, maar er zijn vaak sets inclusief pomp verkrijgbaar. Beide modellen hebben een dubbele aansluiting om de watercirculatie te verbeteren. Om het zwembad aan het eind van het seizoen makkelijk leeg te laten lopen is een leegloopventiel aanwezig in alle zwembaden. Bij de grotere maten is een ladder, grondzeil en een zwembad afdekking inbegrepen.

Hoewel de modellen veel gelijkenissen hebben zijn er qua nadelen wat verschillen. De pomp die inbegrepen is bij een Intex Frame zwembad is vaak niet sterk genoeg. Hiervoor zul je dus een aparte zwembad filterpomp moeten aanschaffen. Van de Bestway Steel Pro Max, aan de andere kant, blijkt de kwaliteit soms tegen te vallen.

Beide zwembaden zijn gemakkelijk op te zetten, robuust en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Intex Prism Frame of Bestway Power Steel

Heb je een groter budget? Dan kun je gaan voor een van deze modellen. Wanneer je wilt kiezen voor een Bestway zwembad, is dit het grootste model. Hieronder vind je de verschillen, om een goede keuze te maken:

SpecificatiesIntex Prism FrameBestway Power Steel
Materiaal3-laags PVC liner en een gepoedercoat stalen frameTri-tech materiaal en een roestvrij stalen frame
Prijs€ 120 - € 1000€ 200 - € 1000
Grootte (diameter)305 - 732 cm274 - 732 cm
VormRond, Rechthoekig en OvaalRond, Rechthoekig en Ovaal
Sets incl. ladder, grondzeil en afdekzeil427 cm of hoger427 cm of hoger

De constructie van beide zwembaden is vergelijkbaar met de vorige modellen. Een zwembadliner dat wordt gevormd door een stalen frame met een omringende band die zorgt voor extra stabiliteit.

Beide modellen worden geleverd inclusief zwembad filterpomp. Een ladder, grondzeil en een zwembad afdekking zijn bij grotere maten ook inbegrepen.

Een nadeel van de Intex Prism Frame is dat de meegeleverde trap niet altijd aan de verwachtingen voldoet. Anderzijds is de inbegrepen pomp volgens gebruikers van de Bestway Power Steel niet sterk genoeg.

Beide zwembaden hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, zijn stevig en makkelijk op te zetten.

Intex Ultra XTR Frame

Wanneer je de ruimte en het budget hebt voor een nog groter zwembad, is de Intex Ultra XTR wat voor jou. Dit is het grootste model van Intex:

SpecificatiesIntex Ultra XTR Frame
Materiaal3-laags PVC liner en een stalen frame, waarvan de binnen- en buitenzijde gegalvaniseerd is
Prijs€ 800 - € 1500
Grootte (diameter)488 - 975 cm
VormRond en Rechthoekig
Sets incl. ladder, grondzeil en afdekzeilAlle maten

De constructie is weer vergelijkbaar met de vorige modellen met een verschil. Het stalen frame is gegalvaniseerd, waardoor het beter bestand is tegen water. Het stalen frame is makkelijk in elkaar te zetten met behulp van T-verbindingen. Hierdoor heb je geen gereedschap nodig.

Dit Intex zwembad wordt geleverd met een zwembad filterpomp, ladder, grondzeil en zwembad afdekking.

Gebruikers hebben bijna geen negatieve ervaringen met dit model. Een klacht die incidenteel voorkomt is een lekkende liner.

De Intex Ultra XTR Frame is gemakkelijk te installeren, robuust en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Het eindoordeel

Zoals je kan zien hebben beide merken een grote collectie aan verschillende zwembaden van goede kwaliteit. Hoewel een Bestway zwembad vaak goedkoper is, lijkt de kwaliteit ook iets minder dan een Intex zwembad.

Alle zwembaden zijn makkelijk op te zetten. De frames verschillen iets per merk. Bestway heeft bijvoorbeeld ovale buizen, in plaats van ronde zoals Intex. Hierdoor is de buisconstructie lastiger samen te stellen. Ook worden de instructies duidelijker omschreven door Intex.

Qua zwembad accessoires biedt Intex de meeste keus. Bestway, aan de andere kant, heeft een grote diversiteit aan schoonmaakproducten. Wat het zwembad onderhoud vergemakkelijkt.

Al met al zijn beide zwembaden een goede keuze. Het hangt zodoende af van je persoonlijke situatie. Of je nu kiest voor een Intex zwembad of Bestway zwembad, je hebt gegarandeerd jarenlang zwemplezier!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.