Welke maat SunnyTent past bij mijn ingegraven trampoline?

Tips voor het bepalen van de juiste maat

Hieronder vind je belangrijke tips voor het bepalen van de juiste maat SunnyTent voor je ingegraven trampoline.

  • De SunnyTent is enkel geschikt voor een ingegraven trampoline.
  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom de SunnyTent. De SunnyTent moet groter zijn dan de trampoline waarover hij geplaatst wordt. Zorg voor minimaal 25 cm vrije ruimte rondom de SunnyTent en minimaal 40 cm aan de achterzijde (hier wordt de folie opgevouwen bij het openen van de tent).
  • Er is uitgegaan van de buitenmaten (van buitenzijde tot buitenzijde) van de trampoline.
  • Wanneer de SunnyTent gesloten is, is de aangegeven maximale vrije springhoogte van toepassing.
  • Vaak steken ingegraven trampolines iets boven de grond uit (zodat tijdens het springen de lucht onder de trampoline weg kan, waardoor de trampoline goed veert). In onderstaande tabel is dit aangegeven met hoogte. Hierbij is een maximale hoogte van 50 cm gehanteerd (bij grotere hoogtes spreken we niet meer van een ingegraven trampoline).
  • Zelfs in een gesloten SunnyTent kan gesprongen worden (Let op: alleen bij koud weer, om oververhitting te voorkomen en zorg voor voldoende ventilatie!). De maat van de SunnyTent en de hoogte die de trampoline boven de grond uitsteekt bepalen de vrije springhoogte. Deze staat ook in onderstaande tabel. Natuurlijk kun je ook de SunnyTent helemaal openslaan, waardoor de maximale vrije springhoogte opgeheven wordt.
  • Let op: De SunnyTent is géén veiligheidsnet waarmee voorkomen wordt dat iemand van een trampoline kan afvallen. De SunnyTent is slechts bedoeld om de trampoline (en de erop aanwezige personen en spullen) droog, schoon en aangenaam warm te houden!
  • Onderstaande tabel geldt voor ronde trampolines. Heb je een vierkante, ovale of rechthoekige trampoline? Neem dan contact met ons op, wij helpen je dan graag verder.

Matentabel voor trampolines:

Hoogte trampoline (cm)Doorsnede trampoline (cm)Best passende SunnyTentVrije springhoogte (cm)
0Maximaal 435Rond M220
25Maximaal 430Rond M195
50Maximaal 420Rond M170
0Maximaal 530Rond L270
25Maximaal 520Rond L245
50Maximaal 515Rond L220
0Maximaal 630Rond XL320
25Maximaal 620Rond XL295
50Maximaal 615Rond XL270