Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen | SunnyTent

Veelgestelde vragen

Er zijn twee soorten SunnyTenten, namelijk een ronde variant en een ovale variant.

De ronde SunnyTent

De ronde SunnyTent is beschikbaar in vier verschillende maten (doorsnede x tophoogte):

 • SunnyTent Rond maat M (4.40 m x 2.20 m)
 • SunnyTent Rond maat L (5.40 m x 2.70 m)
 • SunnyTent Rond maat L+ (5.90 m x 2.95 m)
 • SunnyTent Rond maat XL (6.40 m x 3.20 m)

De ovale SunnyTent

De ovale SunnyTent is verkrijgbaar in twee maten (doorsnede x tophoogte):

 • SunnyTent Ovaal maat M (6.50 m x 2.40 m)
 • SunnyTent Ovaal maat L (7.50 m x 2.70 m)

Er komen geen grotere of kleinere SunnyTenten in het assortiment.

Waarom niet?

Momenteel maken we met de maten die beschikbaar zijn vele consumenten blij. Er is weinig vraag naar andere maatvoeringen. Bij grotere tenten moet tevens goed gekeken worden naar de stabiliteit waarbij de kwaliteit gewaarborgd moet blijven.

De toekomst

Uiteraard blijven we kijken naar ontwikkelings- en optimalisatiemogelijkheden voor onze SunnyTenten. Dus wie weet wat de toekomst brengt.

We kunnen helaas geen maatwerk leveren. In verband met de hoge kostprijs van maatproducten is dit niet mogelijk.

Ontdek de verschillende maten

De SunnyTent is momenteel in zes maten beschikbaar. Bekijk welke maat bij jou past.

Je zwembad opmeten

Om te achterhalen welke SunnyTent bij je zwembad past is het belangrijk om je zwembad goed op te meten. Heb je een rond zwembad? Bepaal dan de hoogte en doorsnede van je zwembad. Meet bij een vierkant/ovaal/rechthoekige zwembad de hoogte, breedte en lengte van je zwembad op. Houd hierbij ook rekening met eventuele uitstekende delen zoals een skimmer of opzetrand. Die dienen ook meegenomen te worden bij de maatbepaling.

Maattabel

Vind de juiste maat SunnyTent nu met behulp van onze maattabel voor zwembaden. Staat jouw zwembad er niet bij of heb je nog vragen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Dat kan, echter hangt dit wel af van de maten van het zwembad én de ruimte rondom het zwembad.

Hoeveel ruimte is er nodig?

Aan beide zijden van het rechthoekig of ovaal zwembad is voldoende ruimte nodig, aangezien de tent aan de lange zijden een stuk breder zal zijn dan het zwembad is (zie afbeelding). Twijfel je over de juiste maat SunnyTent? Stuur ons gerust de maten en een foto van je zwembad en tuinsituatie, dan geven wij graag een passend advies.

Veel gestelde vragen ruimte

Je dient ca. 40 cm vrije ruimte te hebben aan de buitenzijde van de SunnyTent.

Waarom is deze ruimte nodig?

De ruimte is nodig om rondom de tent te kunnen lopen en, aan de achterzijde, omdat daar het tentdoek zich opvouwt als de tent geopend wordt. (Als je aan de achterzijde wat meer dan 40 cm. ruimte hebt, is dat alleen maar prettig.)

De betaalmethoden in onze webshop verschillen per land.

Betaalmethoden voor klanten uit Nederland

 • iDeal
 • Directe bankoverschrijving
 • Visa/Mastercard
 • PayPal
 • Klarna

Betaalmethoden voor klanten uit België

 • Mistercash/Bancontact
 • Directe bankoverschrijving
 • Visa/Mastercard
 • PayPal

Aankoop retourneren

Ja, je kunt je aankoop, ook zonder bijzondere redenen, retourneren.

Retourvoorwaarden

Wanneer en hoe je de SunnyTent kunt retourneren vind je in onze retourvoorwaarden.

Aankoopbedrag terug krijgen

Je ontvangt het gehele aankoopbedrag retour, mits je voldaan hebt aan onze retourvoorwaarden.

Bestelstatus

Nadat je je bestelling in onze webshop hebt geplaatst, krijg je een bevestiging per e-mail dat de bestelling is ontvangen (kijk eventueel ook even in je spam-/ongewenste items-postvak). Als wij de bestelling verzendklaar hebben gemaakt, krijg je weer een e-mail van ons.

Track&Trace

Als je bestelling opgehaald is door de koeriersdienst FedEx, krijg je een e-mail met daarin een track- & trace-code, zodat je je bestelling kunt volgen. Heb je deze mail niet ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Annuleer je bestelling

Neem zo spoedig mogelijk (telefonisch) contact met ons op zodat we de bestelling mogelijk nog vóór verzending kunnen annuleren.

De SunnyTent wordt continu verbeterd

We voeren continu productverbeteringen door in ons assortiment. Daardoor kan het voorkomen dat de geleverde producten er iets anders uitzien dan op de site/in onze video’s.

Twijfel je nog?

Twijfel je of het pakket wel compleet is? Onze klantenservice kijkt graag met je mee!

Standaard levertijd

Over het algemeen leveren we binnen 3 – 5 werkdagen.

Langere levertijd

Wanneer de levertijd langer is (bijvoorbeeld doordat een product tijdelijk niet op voorraad is), staat dat duidelijk aangegeven bij de productinformatie in onze webshop.

We maken gebruik van de diensten van FedEx.

Uitbesteding

Soms besteedt FedEx de bezorging echter uit aan derden.

Helaas niet mogelijk

De bezorgdienst biedt helaas niet de mogelijkheid om een bezorgafspraak te maken.

Mogelijke oplossingen

Als je je bezorgvoorkeur bij de bestelling doorgeeft (bij de “bestelnotities”), dan kunnen we proberen de bezorging zo goed mogelijk te plannen. Wat je ook kunt doen: een briefje/notitie bij de deurbel achterlaten met het verzoek het pakket af te leveren bij de buren.

Zaterdaglevering

Bij de bezorgdiensten waar wij gebruik van maken, kunnen we zaterdaglevering als voorkeur aangeven. Men garandeert ons echter helaas niet dat de levering dan ook echt alleen op zaterdag plaatsvindt. Mogelijk ook de dag ervoor of na het weekend. Maar als je je bezorgvoorkeur bij de bestelling doorgeeft (bij de “bestelnotities”), dan kunnen we proberen de bezorging zo goed mogelijk te plannen.

Extra tip

Wat je mogelijk ook kunt doen: een briefje/notitie bij de deurbel achterlaten met het verzoek het pakket af te leveren bij de buren.

Niet thuis? Geen bezorging

Er moet getekend worden voor ontvangst. Dus als er niemand aanwezig is op het bezorgadres, kan het pakket niet worden afgeleverd. Héél soms laat de bezorgdienst het pakket toch achter bij het huis, maar dit is uitzondering op de regel (en daar hebben we geen invloed op).

De oplossing

Wanneer je bij de eerste bezorgpoging niet thuis bent, komt de bezorgdienst de volgende werkdag vaak opnieuw langs. Mogelijk dat je, wanneer je weer niet thuis bent, een briefje/notitie bij de deurbel achterlaat, zodat men het pakket bijvoorbeeld bij de buren kan bezorgen. In alle gevallen moet er getekend worden voor ontvangst.

De SunnyTent is eenvoudig met twee personen op te zetten.

De ronde SunnyTent

Het opzetten van de ronde SunnyTent duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

De ovale SunnyTent

De installatie van de ovale SunnyTent duurt ongeveer 2 uur.

Handleidingen en installatie-video’s

Om ervoor te zorgen dat het opzetten van de SunnyTent zo soepel mogelijk verloopt en op de juiste manier wordt gedaan, is het belangrijk dat je de installatie-video en -handleiding goed bestudeert.

De SunnyTent is eenvoudig met twee personen op te zetten.

Benodigdheden

 • Een rolmaat
 • Een degelijke hamer

Tips voor het opzetten van je SunnyTent

 • Zet je SunnyTent, wanneer mogelijk, op voordat je zwembad op staat. Dit maakt het installeren van de SunnyTent gemakkelijker.
 • Zet de tent op wanneer er weinig wind staat!
 • Je kunt de SunnyTent ook op een harde ondergrond plaatsen. Bekijk daarvoor onze informatie over een installatie op harde ondergrond.
 • Indien je een ovale SunnyTent model 2021 gaat opzetten terwijl je zwembad al op staat, dien je er rekening mee te houden dat je in/boven het zwembad moet kunnen.

Ja, de SunnyTent kan op een verharde ondergrond worden geplaatst. Het is echter wel van belang dat de tent goed aan de grond wordt bevestigd.

Harde-ondergrond-set

Met de harde-ondergrond-set kan de SunnyTent op een harde ondergrond geplaatst worden. Het hangt van verschillende factoren af of je deze set nodig hebt. Bekijk de informatie over de installatie op een harde ondergrond.

Op een drassige of hele zachte ondergrond kan de SunnyTent moeilijk worden vastgemaakt aan de ondergrond.

Hoe los ik dit op?

 1. In onze webshop zijn extra lange draaiharingen te koop; deze gaan dieper in de grond, waardoor ze de tent waarschijnlijk wel goed aan de grond bevestigen. Zo niet, zie punt 2 hieronder.
 2. Gebruik stukken pijp/buis van ongeveer 70 cm lang (of langer; niet korter) met een diameter van ongeveer 50 cm. Timmer deze buizen rechtop in de grond op de plekken waar de scharnierankers, draaiharingen en eventueel de grondbuizen van de dwarsstokkenset in de grond geplaatst moeten worden.
 3. Vul deze buizen tot de rand op met gravel en daarna met fijnmazig zand. Giet vervolgens langzaam wat water in de pijp zodat het zand alle kleine gaatjes tussen het gravel opvult. Let op: Zorg dat iedere buis compleet gevuld wordt / blijft.
 4. Laat de inhoud van de buizen ca. twee dagen opdrogen, waarna je de scharnierankers, draaiharingen en eventueel de grondbuizen van de Dwarsstokkenset in deze buizen kunt aanbrengen.

Door deze stappen te doorlopen worden de scharnierankers, draaiharingen en eventuele grondbuizen stevig in de grond geplaatst, waardoor de SunnyTent stabiel staat.

Voor de installatie van de dwarsstokkenset(s) in combinatie met een harde-ondergrond-set kun je de handleiding van de dwarstokkenset(s) gebruiken. Echter, er kán zich een klein probleem voordoen:

Veel gestelde vragen SunnyTent

Installatie dwarsstokkenset

Zie foto. Bij een juiste installatie van de dwarsstokkenset, staat de grondbuis van de dwarsstokkenset bij het groene vinkje. Als je de SunnyTent wil openen, moet je de draaiharing linksom draaien. Bij de gewone draaiharingen (voor de zachte ondergrond) volstaat vaak een kwartslag om de stokkenset onder de draaiharing uit te krijgen. Dit komt omdat de gewone draaiharing een grove schroefdraad heeft. Bij de draaiharing van de harde-ondergrond-set heb je echter meer draaien nodig, omdat de schroefdraad veel fijner is. Het kán dus voorkomen dat je tijdens het linksom draaien van de harde-ondergrond-draaiharing na ongeveer een halve draai al tegen de dwarsstokkenset(s) aan komt en niet verder kan draaien (waardoor je de SunnyTent lastig kunt open krijgen).

Hoe kan ik dit voorkomen of oplossen?

Dit kan voorkomen worden door de afstand tussen het groene vinkje (daar waar de grondbuis van de dwarsstokkenset geplaatst wordt) en de plaats waar de draaiharing de grond in gaat zo groot mogelijk te maken. Zodanig dat je de stokkenset nog nét onder de draaiharing krijgt.

Wanneer de gaten voor de grondbuizen en draaiharingen al geboord zijn (en je wil niet nog meer gaten boren in de harde ondergrond), dan is het probleem op twee manieren op te lossen:

 1. Je kan de draaiharing minder diep in de grond draaien, maar net diep genoeg zodat met een kwartslag of halve draai de stokkenset vastgezet en losgemaakt kan worden. De stokkenset schiet namelijk niet zo snel onder de draaiharing uit, omdat de dwarsstokkenset(s) alles op zijn plaats houdt.
 2. Je kan de dwarsstokkenset(s) met slangen even losmaken en dan de draaiharing ronddraaien.

Vanzelfsprekend is oplossing 1 de meest logische en snelle oplossing. Echter, bij harde wind en/of lange afwezigheid dien je de draaiharing wél zo diep mogelijk in de grond te draaien, zodat de tentstok er niet onderuit kan schieten (en de wind onder de tent kan komen). Daartoe zul je dan (eenmalig) de dwarsstokkenset met slangen moeten losmaken, om de draaiharing maximaal in de grond te kunnen draaien (waarna je de dwarsstokkenset weer vastmaakt in/aan de grond.

De levensduur van de SunnyTent hangt sterk af van het gebruik en de opslag ervan.

Het hele jaar door

Wanneer je de SunnyTent het hele jaar door laat staan, is de levensduur ongeveer drie tot vijf jaar.

Tussendoor schoon en droog opbergen

Je kunt de levensduur van de SunnyTent verlengen door deze in het najaar schoon en droog op te bergen. Wanneer je dit doet gaat de SunnyTent vijf tot zeven jaar mee.

Het tentdoek van de SunnyTent

Het tentdoek is gemaakt van achtlaags PE-folie (versmolten tot één geheel). Het is dikke folie, zoals deze ook in de professionele tuinbouw wordt gebruikt.

De stokkensets van de SunnyTent

De stokkensets van de SunnyTent zijn gemaakt van 12,7mm dik en dus sterk glasfiber. Daarmee kan de SunnyTent tegen een aardig stootje. Glasfiber kenmerkt zich namelijk door het licht flexibele karakter.

De SunnyTent in verschillende weersomstandigheden

In de volle zon
De SunnyTent is zeer zonresistent, omdat het doek gemaakt is van een achtlaags PE-folie, die ook in de professionele tuinbouw wordt gebruikt (in Zuid-Europa).

Hagel
Hagel is geen probleem (uitzondering hierop vormen de hagelbuien zoals je ze wel eens in het nieuws ziet, waarbij hele campings worden ‘gegeseld’ en waar geen vouwwagen of tent heel uitkomt).

Harde windvlagen
De SunnyTent staat ook in de wind zijn mannetje. Klap de Sunnytent echter bij zeer harde wind en storm helemaal in. De maat en model van de SunnyTent, in combinatie met de plaats waar de tent staat, bepaalt de mate van windbestendigheid van de tent. Als de tent op een beschutte plaats staat, kan deze een hogere windkracht aan dan wanneer de tent in een open veld staat. Op ons YouTube-kanaal vind je een video van de SunnyTent in de harde wind. Over het algemeen kan gesteld worden dat als de SunnyTent enigszins beschermd is tegen harde wind, de tent slechts weinig tot nooit neergeklapt hoeft te worden. In geval van extreme omstandigheden, waarbij de SunnyTent niet is neergeklapt, kan een stokkenset breken. Je kunt dan in onze webshop nieuwe stokkensets aanschaffen.

In de winter
De materialen van de SunnyTent zijn winterbestendig. Er is echter een aandachtspunt: Als er sneeuw of ijzel valt, dien je de SunnyTent tijdelijk in/helemaal neer te klappen; doe je dat niet, dan kan de tent doorbuigen als gevolg van het gewicht óp de tent. Er is dan gelukkig geen sprake van rondwaaiende blaadjes of iets dergelijks, dus je zwembad wordt daardoor niet vies.

Extra stevigheid met de Dwarsstokkenset

Mochten de SunnyTent Rond M en L worden geplaatst op een zeer winderige plaats, dan is de aanschaf van een Dwarsstokkenset te overwegen. Deze Dwarsstokkenset biedt je ronde SunnyTent extra stevigheid. Ook bij lichte sneeuw of ijzel.

Extra aandachtspunt voor de SunnyTent Rond maat L+ en XL en Ovaal maat M en L

De SunnyTent Rond L+ en XL en de SunnyTent Ovaal M en L worden geleverd met een Dwarsstokkenset. Toch blijven deze tenten door zijn grootte wind- en sneeuw/ijzel-gevoelig. De SunnyTent Rond L+ en XL en Ovaal M en L is dan ook minder geschikt voor windrijke plaatsen/locaties. Daarnaast raden we deze tenten voor gebruik in de winter af.

Materiaal van de SunnyTent

Het tentdoek van de SunnyTent is gemaakt van een dikke folie die tegen een stootje kan. Het doek is echter niet goed bestand tegen scherpe objecten, pas hier dus mee op.

De SunnyTent en een kat

Als de kat goed zijn best doet, kan een kattennagel het tentdoek beschadigen. Het zal dan vooral gaan om een gaatje. De kans dat een kat er daadwerkelijk een scheur in kan maken, die is niet groot.

De SunnyTent en een hond/puppy

Een puppy/hond kan heel veel kapot bijten. Dus ook de SunnyTent kan erdoor beschadigen. Let dus op als je huisdieren hebt én de SunnyTent opstaat!

De SunnyTent wordt geleverd met twee jaar volledige garantie.

Garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden zijn als volgt:

 1. De garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar, is niet overdraagbaar en is geldig tot 2 jaar na aankoopdatum. Bewaar je originele aankoopfactuur; deze moet worden overlegd in geval van reclamatie. Zonder aankoopfactuur vervalt de garantie.
 2. Indien er zich een productiefout voordoet binnen de periode van 2 jaar, dan kun je contact opnemen met SunnyTent BV via haar website www.sunnytent.com. SunnyTent BV zal de klacht met je behandelen en je vragen het artikel op te sturen voor inspectie. Is je klacht gegrond en is aan de gebruiksvoorwaarden/gebruiksaanwijzingen voldaan, dan wordt het artikel kosteloos gerepareerd of omgeruild. In alle andere gevallen worden reparatie- dan wel vervangingskosten berekend.
 3. Veronderstelde garanties zijn slechts beperkt tot de condities van deze garantie. SunnyTent BV is in geen geval aansprakelijk jegens koper of andere partij voor directe of vervolgschade.
 4. De garantie geldt niet als de SunnyTent onderhevig is geweest aan verwaarlozing, ongeluk, verkeerd of oneigenlijk gebruik, foutief installeren/opzetten, het niet volgen van de gebruiksaanwijzingen of schadelijke omstandigheden buiten SunnyTent BV’s invloed, inclusief en niet beperkt tot, normale slijtage, brand, overstroming, vorst, ijzel, sneeuw of andere natuurkrachten. Daarnaast maken zelfgemaakte veranderingen aan de SunnyTent de garantie ongeldig.
 5. Omdat de SunnyTent gedurende lange periode buiten staat, staat deze bloot aan weer en wind. Daardoor kunnen de metalen delen na enige tijd roest vertonen. Deze roest staat echter het gebruik en de levensduur van de Sunnytent geenszins in de weg en valt daarmee buiten de garantie.
 6. Lees de gebruiksaanwijzing en installatie-instructie, bekijk de instructievideo nauwkeurig en volg alle instructies aangaande het installeren en het gebruik van je SunnyTent op. Controleer de SunnyTent altijd vóór en ná gebruik. Als je de aanwijzingen niet strikt opvolgt, vervalt de garantie.

Losse onderdelen verkrijgbaar

Hoewel de gebruikte materialen zeer goed zijn, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er een onderdeel van de SunnyTent kapot gaat. Je kunt deze onderdelen, van een tentdoek tot haringen tot spanbanden, los bestellen in onze webshop.

Kleine vlekken op het tentdoek

De kleine vlekken hebben te maken met de dikte van het doek en het proces tijdens het verpakken. Al deze tekens zijn aanwezig op alle doeken, omdat het onmogelijk is een doek zonder tekens te maken. Maak je geen zorgen, de meeste van deze vlekken zullen na een paar weken/maanden met de zon verdwijnen.

Een goed gesloten SunnyTent zorgt ervoor dat een kind of dier veel moeilijker in of bij het zwembad kan komen.

Geen garantie

Dit is echter niet het doel van de SunnyTent en de SunnyTent biedt daarom ook geen garantie op dit gebied. Blijf dus altijd goed opletten!

De SunnyTent kan scheef staan wanneer deze niet op de juiste manier aan de grond is vastgemaakt. Waarschijnlijk zijn de draaiharingen aan de voor- of achterkant van de tent iets teveel naar links of rechts geplaatst.

Hoe los ik dit op?

Maak de SunnyTent daar waar de draaiharingen verkeerd staan los. Richt de tent dan opnieuw naar het midden uit, zodat hij niet meer scheef staat. Hierna zet je de SunnyTent weer vast / plaats je de draaiharingen op de (nieuwe) juiste plaats.

Dit kan verschillende oorzaken hebben

 • Een ingegraven zwembad verliest vaak veel warmte aan de zijkanten en de onderkant van het zwembad. Zeker als er te weinig isolatiemateriaal tussen het zwembad en de aarde/grond zit. In feite krijg je dan het ‘kelder’-effect; een kelder in een woonhuis is in de zomer ook altijd koeler dan de omgevingstemperatuur (vaak ca. 18 °C). Is je ingegraven zwembad niet goed is geïsoleerd, dan is het moeilijk het water warm te krijgen én te houden.
 • Als de SunnyTent niet goed gesloten wordt, warmt het water niet goed op en koelt het teveel af.
 • Als het zwembad een groot deel van de dag (en zeker tussen ca. 11.00 en 16.00 uur) in de schaduw staat dan wordt de lucht in de SunnyTent niet zo heet als wanneer de zwembadkoepel geruime tijd in de zon staat. Hierdoor warmt het water dan minder goed en snel op.

Tip om het water sneller/beter op te warmen

Zet de zwembadpomp overdag aan, met name als de zon schijnt, zodat de door de SunnyTent opgewarmde bovenlaag van het water goed gemengd wordt met de koudere onderlagen. Daardoor neemt het water maximaal de luchttemperatuur binnen de SunnyTent op (die hoger is). Zet de pomp gedurende de avond en nacht uit. Stilstaand water geeft namelijk de minste warmte af en blijft dus het best op temperatuur.

De draaiharingen staan verkeerd

Als de stokkensets snel van de pinnetjes afschieten, dan heeft dat te maken met de plaats van de draaiharingen. Als de twee onderste randen van de SunnyTent iets te ver naar buiten zijn vastgezet, dan kunnen de stokkensets soms van de pinnetjes schieten bij harde wind of als de tent wat minder subtiel wordt geopend. Waarschijnlijk zijn de onderranden dan iets te ver naar buiten toe vastgemaakt. Door de draaiharingen iets meer naar het midden van de tent toe te verplaatsen, wordt dit opgelost.

De scharnierankers staan verkeerd

Het kan ook zijn dat de scharnierankers niet goed centraal/loodrecht tegenover elkaar staan.

Zorg voor de juiste installatie

Als de tent goed is opgezet en subtiel/beheerst wordt geopend, dan schieten de stokkensets niet van de pinnetjes; dat is de ervaring bij de duizenden tenten die inmiddels in Europa staan.

Alle SunnyTenten hebben dezelfde folie.

Waarom oogt deze dan de ene keer helderder dan de andere keer?

Als de folie nog is opgevouwen (opgestapeld) lijkt de folie niet helder. Als de tent op staat, oogt de folie de ene keer minder helder dan de andere keer. Dat heeft te maken met de lichtinval. Als de zon relatief hoog staat (midden overdag, in de zomer) dan oogt de folie helderder dan wanneer de zon lager staat (eerder of later op de dag en/of in het jaar).

Houd de PH- en chloorwaarden constant

Zowel voor baden zonder als met SunnyTent geldt dat je de pH- en chloorwaarden constant op orde moet houden. Tevens dient het water goed gecirculeerd (rondgepompt) en gefilterd te worden. Als je al deze zaken in acht neemt, wordt je water niet groen zowel zonder als met SunnyTent. Ter vergelijking: Er zijn diverse klanten die hun zwemwater maar eens per twee of drie jaar vervangen (zij laten het zwembad en de tent het hele jaar staan), maar zij houden bovenstaande zaken wel goed in de gaten en sturen indien nodig tijdig bij.

Een paar punten van aandacht

 • T.a.v. chloor geldt niet “hoe meer hoe beter”. Als de chloorwaarden te hoog zijn kan ook groenkleuring ontstaan. De vrije chloorwaarde moet binnen het op de meetpapiertjes/-apparatuur aangegeven bereik vallen.
 • Ook als de vrije chloorwaarde of pH tijdelijk verkeerd zijn geweest kan groen water ontstaan. Het simpelweg herstellen van de waarden wil niet zeggen dat het water weer helder gaat worden. Soms moet je eerst ‘anti-alg’ gebruiken (dosering conform verpakking).
 • De met zwembaden meegeleverde pompen zijn vaak van een slechte kwaliteit en eigenlijk niet geschikt. Een goede pompfilterinstallatie is van grote waarde.

Warm water heeft meer aandacht nodig

Het is overigens wel zo dat warmer water meer aandacht nodig heeft (t.a.v. chloor, pH en circuleren) dan koud water. En ja, de SunnyTent zorgt voor warm water; gelukkig maar, want daar is de SunnyTent voor bedoeld!

De SunnyTent krijgt te veel bewegingsruimte

Als de scharnierblokken te los op de scharnierankers zitten (of op de hoekbeugels als je een harde-ondergrond-set hebt), dan krijgt de tent iets te veel bewegingsruimte in zijwaartse richtingen. Je dient dan de moer (waarmee het scharnierblok op het scharnieranker/de hoekbeugel zit) aan te draaien met bijvoorbeeld een steeksleutel.

Punt van aandacht

Draai de moer niet al te vast, omdat het scharnierblok dan niet meer kan draaien tijdens het openen en sluiten van de SunnyTent. Dit kan schade opleveren.

Zorg voor een juiste installatie

De SunnyTent staat juist bekend om zijn sterkte en stevigheid. Een instabiele tent duidt dan ook vaak op een onjuiste installatie. Daarbij gaat het vrijwel altijd om de scharnierankers. Deze zijn waarschijnlijk verkeerd-om geplaatst. Het draaiende scharnierblok dient namelijk naar de buitenzijde van de SunnyTent gericht te zijn en niet naar de binnenzijde (wijzend naar het zwembad, trampoline, etc). Dit is héél belangrijk. Het lijkt een detail, maar is absoluut zéér bepalend voor de stabiliteit van de SunnyTent.

Zijn de scharnierankers juist geplaatst?

Als de scharnierankers juist geplaatst zijn en de SunnyTent nog steeds zwak staat kun je contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt je graag verder.

Gebruik transparante tape

Eventuele gaatjes in het tentdoek kunnen goed geplakt worden met tape. Hiervoor adviseren wij Tesa Extra Power Transparant (breedte 48 mm.). Je zou ook Tesa Extra Power Extreme Outdoor kunnen gebruiken, maar deze is niet echt transparant en zie je dus veel beter. Overigens worden gaatjes / scheurtjes zelden uit zichzelf groter, dus reparatie is vaak niet echt nodig.

Maak het oppervlak schoon en droog

Voordat je de tape aanbrengt (aan zowel de binnen- als buitenzijde van de tent) dien je het oppervlak schoon en vetvrij te maken. Dit kan gewoon met een huishouddoekje met wat verdund schoonmaakmiddel (allesreiniger of afwasmiddel). Neem het daarna nog even af met alleen water en maak het oppervlak goed droog. Je hoeft de lengte van de tape niet veel groter te laten zijn dan de lengte van het scheurtje of van de gaatjes.

Sluit de SunnyTent na zonsondergang

Dit komt met name voor als de half geopende tent wordt gesloten ná zonsondergang. De insecten zoeken namelijk rond zonsondergang beschutting op en vinden die in de deels openstaande SunnyTent. Als je de tent vervolgens helemaal sluit, zijn de insecten dus als het ware opgesloten in de tent.

De oplossing

Door de tent ruim voor zonsondergang te sluiten voorkom je dit. Of, door eerst de tent langzaam helemaal te openen (zodat de insecten wegvliegen) en de tent daarna weer te sluiten.

Insecten vliegen bij de openingen bij de scharnierankers naar binnen

Staat je tent op een insectrijke plaats (bijvoorbeeld in de buurt van water of vee), dan kan het voorkomen dat insecten de gesloten SunnyTent bij de scharnierankers binnengaan. Door de openingen bij de scharnierankers af te dichten voorkom je dit.

Als je de SunnyTent wil afbreken doorloop je de stappen van het opzetten/de installatie in de omgekeerde volgorde.

Beknopte demontage-handleiding

 1. Verwijder de draaiharingen en leg de tent aan één kant op de grond.
 2. Haal de stokkensets van de scharnierankers.
 3. Leg de tent recht, zodat de stokkensets recht liggen en haal de stokkensets uit de stokkentunnels.
  Trek hierbij nooit aan de stokkensets, omdat de stokdelen dan van elkaar kunnen loskomen. Dúw de stokkensets dus naar buiten, in plaats van ze uit de stokkentunnels te trekken. Dit doe je door met hand 1 de stokkenset vooruit te duwen terwijl je met de andere hand (2) de stokkentunnel tegenhoudt. Vervolgens klem je met hand 2 het geheel vast en trek je met hand 1 de (lege) stokkentunnel terug. Dit herhaal je totdat de stokkenset in zijn geheel uit de stokkentunnel is gehaald. Bekijk onze video-demonstratie voor extra verduidelijking.
 4. Maak de SunnyTent, met een zachte doek, schoon en droog alvorens je de tent opvouwt en opbergt. Maak ook de stokkensets, scharnierankers en haringen goed schoon en droog.

Extra punt van aandacht

Zorg ervoor dat je je SunnyTent altijd vorstvrij en droog opbergt op een plaats waar het niet warmer is dan 30˚C. Wanneer je de SunnyTent naast een verwarmingsbuis legt of een andere warmtebron bestaat de kans dat sommige tentmaterialen krimpen.

Als de SunnyTent lang buiten staat (bijvoorbeeld van het vroege voorjaar tot het late najaar, of zelfs in de winter), dan wordt deze natuurlijk vies. O.a. groene aanslag, zand en stof blijven op de buitenzijde van de tent kleven. Natuurlijk wil je je SunnyTent zo transparant en schoon mogelijk houden.

Welke middelen kun je gebruiken?

Je kunt de buitenzijde van de tent schoonmaken met een zachte spons en koud water. Gebruik géén harde borstel, harde straal, schuursponsje of andere hulpmiddelen, omdat daarmee je tentdoek kan beschadigen. Gebruik ook géén chemische schoonmaakmiddelen, aangezien deze de naden/het stikwerk (waarmee de verschillende banen folie/tentdoek aan elkaar zijn gemaakt) kunnen aantasten. Bij een erg vieze tent kun je wel een klein beetje groene zeep aan het water toevoegen.

De SunnyTent schoonmaken

Ten eerste: maak alleen de buitenzijde van je tentdoek schoon. Niet de binnenzijde, omdat deze niet echt vies wordt én omdat je anders de anticondenslaag op de folie verwijdert.

Het schoonmaken van de buitenzijde gaat het best als volgt:

Het schoonmaken van een SunnyTent

 • Zorg dat de tent helemaal op staat, gesloten en vastgezet met de draaiharingen aan de grond.
 • Maak eerst de tentbanen schoon waar je goed bij kunt. Over het algemeen zijn dat twee tentbanen aan de voorzijde van de tent en twee aan de achterzijde. Laten we deze banen 1, 2, 5 en 6 noemen.
 • Dan resteren alleen nog de twee tentbanen bovenop de tent, waar je niet bij kunt. Nummer 3 en 4.
 • Maak de tent aan één zijde los (door de draaiharingen linksom te draaien om de tentstokken eronderuit te halen). Één persoon houdt deze open zijde in het midden vast, terwijl de tweede persoon de tent aan de andere zijde wat naar beneden trekt. Zodanig dat baan 3 binnen handbereik komt en schoongemaakt kan worden. Doe dit dus met twee personen: één aan elke zijde van de tent.
 • Vervolgens kun je baan 4 schoonmaken door hetzelfde te doen aan de andere zijde van de tent.

Je zwembad verwarmen met de SunnyTent

Ja, de temperatuur van het zwembad wordt met de SunnyTent echt flink warmer. In de periode half mei tot eind augustus komt de temperatuur in de tent maar zelden onder 25 graden. Daardoor is de watertemperatuur veelal 25 graden of hoger, zonder verwarmingsapparatuur!

Hoe werkt de SunnyTent?

In feite werkt de SunnyTent hetzelfde als een tuinbouwkas. In een tuinbouwkas is de binnentemperatuur in de bovengenoemde periode meestal veel hoger dan de buitentemperatuur. Een aantal factoren bepalen hoe snel het water opwarmt. Hoe meer de zon schijnt hoe sneller het water opwarmt en hoe warmer het wordt. De hoeveelheid water en de begintemperatuur hiervan zijn ook van belang. Ontdek de gemiddelde temperatuur in de SunnyTent, gemeten door onze klanten.

Het gebruik van chloor en pH-verhogers/-verlagers

Er zal ook met een SunnyTent gebruik moeten worden gemaakt van chloor en pH-verhogers/-verlagers om de waterkwaliteit optimaal te houden. Echter zal het verbruik ervan door de SunnyTent afnemen, omdat er minder water (met daarin deze middelen) verdampt. Ook hoeft het water minder vaak te worden vervangen, omdat het zwembad afgeschermd is van vuil van buitenaf.

Een zwembadpomp met een SunnyTent

Micro organismen en algen vermenigvuldigen het liefst in stilstaand water. Een goede pomp-filterinstallatie is daarom absoluut een aanrader om de kwaliteit van het water optimaal te houden.

Plaats je zwembadpomp niet in de SunnyTent

We raden het af om de zwembadpomp in de SunnyTent te plaatsen. Dit omdat de temperatuur in de (gesloten) zwembadkoepel zeer hoog kan oplopen, wat mogelijk niet goed is voor de pomp.

Laat de slangen onder de zwembadkoepel door lopen

Het is geen enkel probleem om de slangen onder de gesloten zwembad tent door te leggen (de stokkensets zijn nl. enigszins flexibel). Er is één kanttekening: als de zijde waar de slangen onder de zwembadkoepel doorgaan vol in de wind staat, dan is het verstandiger de slangen wat te verzinken in de grond zodat de SunnyTent mooi strak aan de grond gesloten kan worden. Hierdoor blijft de SunnyTent ook bij hardere wind stabiel en koelt het zwemwater niet af.

Dit is zeker mogelijk. Volg onderstaande richtlijnen op om het zwembad zo goed mogelijk te verwarmen en op temperatuur te houden.

Overdag niet, ‘s nachts wel

Wanneer je het zwembad overdag overdekt met de SunnyTent en een afdekzeil kan de SunnyTent het water niet optimaal verwarmen. Daarom adviseren we dat je het afdekzeil overdag niet gebruikt.
’s Nachts is het een ander verhaal. Met de SunnyTent koelt je water al veel minder af. Een afdekzeil zorgt voor extra isolatie. Hierdoor wordt de warmte nog beter vastgehouden.
Ons advies is dan ook om het afdekzeil alleen ’s nachts op het zwembad te leggen.

Zoals je kan zien op de video van de SunnyTent in de harde wind, staat de tent ook in de wind zijn mannetje. Het is echter raadzaam om de SunnyTent neer te klappen bij zeer harde wind. Bij de ronde SunnyTent kost dit ca. 1 minuut tijd; bij de ovale SunnyTent duurt dit wat langer. Je kunt de SunnyTent na de harde wind weer optrekken. Zie ook de handleiding voor informatie over het gebruik van uw SunnyTent.

Vanaf welke windsterkte moet je de SunnyTent neerklappen?

Dit hangt af van het model SunnyTent en van de mate van openheid van het terrein waar de SunnyTent staat. Als de tent beschut staat kan deze een hogere windkracht aan dan wanneer de tent in een open veld staat. Over het algemeen kan worden gesteld dat als de tent beschut staat, de tent slechts weinig neergeklapt hoeft te worden.

Extra stevigheid met de Dwarsstokkenset

Wil je de SunnyTent Rond maat M of L toch op een meer windrijke plaats installeren? Dan is de aanschaf van een Dwarsstokkenset te overwegen. Deze set biedt uw ronde SunnyTent extra stevigheid. Een punt van aandacht: Met de Dwarsstokkenset is de SunnyTent niet tegen álle windsterkten bestand, maar wel tegen méér wind dan zonder de Dwarsstokkenset.

De windgevoelige SunnyTent Rond maten L+ en XL en Ovaal maten M en L

Sinds 2019 wordt de SunnyTent Rond maat L+ en XL standaard geleverd met een Dwarsstokkenset. Toch blijven deze tenten door zijn grootte windgevoelig. De SunnyTent Rond maat L+ en XL zijn dan ook minder geschikt voor windrijke plaatsen/locaties.

Door zijn grootte zijn de ovale tent maat M en L extra windgevoelig, dus niet echt geschikt voor windrijke plaatsen. Ondersteun de ovale SunnyTent met een Dwarsstokkenset, inbegrepen bij de SunnyTent Ovaal.

De SunnyTent is zeer zonresistent

Het tentdoek is van achtlaags PE-folie gemaakt (versmolten tot één geheel). Het is dikke folie, zoals deze ook in de professionele tuinbouw wordt gebruikt. De folie kan dus tegen een stootje én is zeer zonresistent.

Het tentdoek is van achtlaags PE-folie gemaakt (versmolten tot één geheel). Het is dikke folie, zoals deze ook in de professionele tuinbouw wordt gebruikt. De folie kan dus tegen een stootje.

Lichte hagel is geen probleem

Kleine hagelbuien zullen de SunnyTent niet beschadigen. Uitzondering hierop vormen de hagelbuien zoals je ze wel eens in het nieuws ziet, waarbij hele campings worden ‘gegeseld’ en waar geen vouwwagen of tent heel uitkomt.

De SunnyTent is winterbestendig

De materialen van de SunnyTent zijn winterbestendig. Er is echter een aandachtspunt: Als er sneeuw of ijzel valt, dien je de SunnyTent tijdelijk helemaal neer te klappen; doe je dat niet, dan kan de tent gaan doorbuigen als gevolg van het gewicht van de sneeuw/ijzel die zich op de tent ophoopt. Als het sneeuwt of hagelt is er echter zelden sprake van rondwaaiende bladeren, die je zwembad kunnen vervuilen; waardoor je zwembad niet vuil wordt als de tent tijdelijk is neergeklapt. Zie ook de handleiding voor informatie over het gebruik van uw SunnyTent.

Extra stevigheid met de Dwarsstokkenset

Een Dwarsstokkenset biedt extra stevigheid voor de ronde SunnyTent bij lichte sneeuw en lichte ijzel. Het is echter niet zo dat de ronde SunnyTent hiermee tegen matige of grote hoeveelheid sneeuw/ijzel bestand is. Maar de tent kan wel meer sneeuw of ijzel (ver)dragen dan zonder Dwarsstokkenset.

SunnyTent Rond maat L+ en XL en Ovaal maten M en L

Sinds 2019 wordt de SunnyTent Rond maat L+ en XL geleverd met een Dwarsstokkenset. Toch blijven deze tenten door zijn grootte wind- en sneeuw/ijzel-gevoelig. De SunnyTent Rond maat L+ en XL zijn dan ook minder geschikt voor windrijke plaatsen/locaties en gebruik in de winter.

Door zijn grootte zijn de ovale tent maat M en L extra windgevoelig en sneeuw-/ijzel-gevoelig. Daarmee is de ovale SunnyTent ook minder geschikt voor gebruik in de winter. Ondersteun de ovale SunnyTent met een Dwarsstokkenset voor extra versterking, inbegrepen bij de SunnyTent Ovaal.

UV-bestendig

Hoewel de materialen van de SunnyTent zelf wél UV-bestendig zijn, laten deze nog steeds UV-stralen door.

SunnyTent beschermt niet tegen de zon

In de SunnyTent is je huid dus niet beschermd tegen de zon. Ofschoon er wel sprake is van een lichte ‘afremming’ van de UV-stralen, is het dus niet zo dat je huid niet kan verbranden als gevolg van zonnestralen.

De SunnyTent kan het gehele jaar blijven staan.

Aandachtspunten

Wel dien je altijd de weersomstandigheden (o.a. wind, sneeuw en ijzel) in de gaten te houden. Voor de daarbij behorende richtlijnen verwijzen we je graag naar de gebruiksrichtlijnen.
Lees voor meer informatie ook de veelgestelde vragen over de SunnyTent in de winter en bij harde wind.

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.