De SunnyTent op een harde ondergrond bevestigen | SunnyTent

De SunnyTent op een harde ondergrond

De SunnyTent moet aan de grond vastgezet worden, zodat de zwembad tent ook bij wind blijft staan. De standaard meegeleverde ‘vastzet-onderdelen’ zijn bestemd voor gebruik op een zachte ondergrond (gras, kunstgras, zand, houtschors, etc.). Dat neemt niet weg dat de SunnyTent ook op harde ondergrond geplaatst kan worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat verschilt per soort harde ondergrond.

Ondergrond van klinkers/tegels/stenen die er (deels) uit te halen zijn

Het plaatsen van de scharnierankers
De twee scharnierankers zijn de vastzet-onderdelen waar het allemaal om draait (letterlijk en figuurlijk). De ca. 40 cm lange scharnierankers moeten stevig de grond in kunnen. Haal hiertoe op de juiste twee of vier plaatsen een klinker/tegel/steen uit het terras en sla de scharnierankers hier in de grond (zie de handleiding en instructievideo voor de overige instructies).

De draaiharingen bevestigen
De zwembadkoepel dient op ten minste 6 plaatsen vastgemaakt te worden aan de grond. De meegeleverde draaiharingen zijn hiervoor te gebruiken. Haal op de juiste plaatsen een klinker/tegel/steen uit het terras en bevestig deze draaiharingen hier in de grond. Nadat de draaiharingen zijn geplaatst kun je het gat natuurlijk opvullen met bijvoorbeeld een halve klinker/tegel/steen, grind of zand.

Extra aandachtspunt bij een dikke/hoge harde ondergrond
Als je dikke/hoge klinkers/tegels/stenen hebt, kan het zijn dat de draaiharingen niet genoeg grip hebben in de grond (omdat ze deels in het luchtledige staan, aangezien de onderrand van de tent bovenop het vloeroppervlak ligt). Kijk dit goed na/test dit goed uit. Hebben ze onvoldoende grip, dan kun je deze draaiharingen vervangen door verlengde draaiharingen (zie onze webshop). Je kunt hiervoor ook een metalen stok of staaf gebruiken die je diep de grond in kunt slaan (schuin om voldoende kracht te hebben). Buig aan het einde van zo’n stok/staaf een ronding zodat deze om de tentstok haakt én zodat het geen scherp uitstekend voorwerp wordt waar je je aan kunt bezeren (voeten/schenen). Helaas kan de garantie wel vervallen, wanneer je niet met de door ons geleverde materialen werkt. Vraag dit dus altijd even na aan onze klantenservice.

Ondergrond van hout, beton of tegels/stenen die niet los te halen zijn

Wanneer je een harde ondergrond hebt die niet los te halen is, zoals hout of beton, kun je de SunnyTent installeren door gebruik te maken van onze Harde-ondergrond-set. Deze is ook te gebruiken bij klinkers/tegels/stenen die extreem goed vast liggen of enorm zwaar zijn. Maak de SunnyTent echter nooit vast áán/op klinkers/tegels/stenen die (al dan niet met grote (wind)kracht) uit het terras getild kunnen worden.

De Harde-ondergrond-set gebruiken
Zoals eerder genoemd zijn de scharnierankers en draaiharingen de belangrijkste vastzet-onderdelen. Als je hiervoor geen opening kunt maken in de ondergrond, kun je deze niet gebruiken. Om de SunnyTent toch te installeren kun je in onze webshop de speciale Harde-ondergrond-set kopen. Hierdoor staat je SunnyTent toch stevig vast, waardoor deze niet wegwaait. Wanneer je besluit de SunnyTent op een andere manier te bevestigen, kan de garantie vervallen.

Tips om slijtage van het tentdoek te voorkomen
Door de wind gaat de SunnyTent enigszins op en neer. Omdat een verharde ondergrond altijd ietwat ruw is, kan hierdoor de onderrand van de zwembad tent langzaamaan slijten (omdat deze over de grond schuurt). Als je gebruik maakt van onze harde-ondergrond-set, dan zal dit probleem zich niet voordoen bij een egale ondergrond. Deze set bevat namelijk schuimrubberen schijfjes die de onderrand van de SunnyTent iets boven/van de grond houden. Is de ondergrond niet egaal, dan kan beschadiging wel optreden.

Om de onderrand dan toch te beschermen zijn er verschillende opties (niet meegeleverd):

  • Snij een stugge dunne tuinslang in zijn geheel over de lengte open en ‘klik’ deze om de onderrand van de SunnyTent vast. Dit is de meest simpele, mooie en schone oplossing.
  • Als alternatief voor de tuinslang kan gekozen worden voor schuimrubber buis-isolatiemateriaal (zoals ter isolatie om verwarmingsbuizen wordt gebruikt). Klein nadeel hiervan is dat dit materiaal water en vuil absorbeert, wat bij gebruik van een tuinslang niet het geval is.
  • Een derde optie: Leg kunstgras(tapijt), een dik zeil of andere zachte stof tussen het ruwe vloeroppervlak en de onderrand van de SunnyTent.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice helpt je graag verder.

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.