Zwembadwater controleren - waar je op moet letten | SunnyTent

Zwembadwater controleren

Staat jouw zwembad het hele jaar rond op? Of zwem je intensief tijdens de zomer? Je zwembad krijgt een hoop te verduren wanneer je er vaak gebruik van maakt. Kinderen die van het grasveld het zwembad in gaan, bladeren die het zwembad in waaien, insecten of vogelpoep. Dit alles zorgt ervoor dat het zwembadwater vies wordt. Hoe los je dit op en krijg je het zwembadwater weer schoon? Lees alle tips hoe je je zwembadwater controleert, ververst en schoonmaakt. Bovendien, geven we je dé tip die dit alles voorkomt!

Het controleren van zwembadwater

Begin eens met het controleren van je zwembadwater. Dit doe je door de kwaliteit van het zwemwater te testen. Zo kun je de pH-waarde en het chloorgehalte meten en zorg je ervoor dat deze de juiste balans krijgen. Controleer ook de alkaliniteit in je zwembad, dit houdt de pH in stand en zorgt ervoor dat chloor zijn werk doet. Gebruik hiervoor een goede tester, die alle drie de waardes kan controleren.

Hoe vaak water verversen zwembad?

Bij een opzetzwembad, ververs je het zwembadwater gemiddeld één keer per jaar. Dit doe je voordat het zwemseizoen begint, in de lente. Je hoeft dus niet vaak het zwembadwater te verversen, wel is het van belang het water schoon te houden. Zo voorkom je algen of andere bacteriën.

Wanneer het zwembadwater niet de juiste waterwaardes heeft, hoef je niet direct het zwembadwater te verversen. Met allerlei poeders en schoonmaakmiddelen, zorg je er makkelijk voor dat het water weer vers en kwalitatief wordt. Tevens, kun je het water schoonmaken door groot vuil weg te halen met een schepnet en klein vuil te filteren met een filterpomp. Op die manier bespaar je liters water en ververs je zelf het zwembadwater met behulp van de juiste waterwaardes.

De oplossing

Ben je helemaal klaar met vies zwembadwater en wil je echt gaan genieten van het zwemmen in schoon én warm zwembadwater? Dan is de SunnyTent een must-have voor jou! De SunnyTent verwarmt jouw zwembadwater door middel van licht en de zon, hierdoor heb je geen hoge energiekosten die je zou hebben met bijvoorbeeld een warmtepomp. Hiernaast, blijft het water schoon doordat de SunnyTent een zwembadtent is en over het zwembad heen staat. Shop hier!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.