Hoe lang mag een zwembadpomp aan staan? | SunnyTent

Hoe lang mag een zwembadpomp aan?

Je kan het zwembad weer in de tuin zetten en genieten van warm water met de SunnyTent zwembadtent. De zwembadtent van SunnyTent houdt het water schoon van bladeren en ander vuil, maar toch kan het voorkomen dat het water vies wordt door bacteriën en ander onzichtbaar vuil. Met een zwembadpomp houdt je de waterkwaliteit in je zwembad optimaal en in balans. Maar hoe werkt een zwembadpomp en hoe lang mag een zwembadpomp aan?

Wat is een zwembadpomp?

Een zwembadpomp met een filter is de basis voor schoon zwemwater. Deze zwembadpomp zuigt het water via de invoer, langs het filter en filtert het water schoon van kleine vuildeeltjes. De pomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft waardoor algen ook geen kans krijgen. Algen groeien namelijk het beste in warm, stilstaand water. Een win-win situatie dus!

Hoe lang zwembadpomp aan per dag?

Om het zwembadwater van goede kwaliteit te behouden is een zwembadpomp van belang. Dat betekent dat de zwembadpomp iedere dag aan zal moeten staan. Maar een zwembadpomp, hoeveel uur per dag mag deze aanstaan? Dat is afhankelijk van de grootte en inhoud van jouw zwembad. Over het algemeen, laat je een zwembadpomp minimaal 8 uur per dag draaien in de zomer. De zon staat namelijk de hele dag op het water, er wordt intensief gezwommen waardoor chemicaliën afgebroken worden en bacteriën verspreiden zich makkelijker. Gebruik je het zwembad minder en is het niet zo warm? Dan volstaat het als de zwembadpomp 4 uur per dag aanstaat. Zo blijft het water in beweging en kan jij blijven genieten van echt schoon zwemwater!

Zwemmen terwijl de filterpomp aanstaat?

Wij raden aan om tijdens het zwemmen de zwembadpomp uit te zetten. De pomp zuigt water en het zou zomaar kunnen dat klein speelgoed of een touwtje van zwemkleding in de pomp komt. Hierdoor kan de zwembadpomp kapot gaan. Zet de pomp dus aan wanneer jullie niet zwemmen of juist in de avond.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.