Zwembad opwarmen met of zonder zeil? | SunnyTent

Zwembad opwarmen met of zonder zeil?

Het zwembad in de achtertuin staat op maar het water is nog koud, dit probleem ken je als ouder waarschijnlijk maar al te goed. De kinderen zwemmen niet in het zwembad vanwege het koude water. Je gaat op zoek naar een duurzame oplossing om het water warm te krijgen.

Er zijn verschillende manieren om het zwemwater warm te krijgen. Zo kan je een warmtepomp of warmtewisselaar aanschaffen maar ben je gebonden aan energiekosten. Heb je zonnepanelen op je dak liggen, dan kun je ook daarvanuit de warmte halen, echter ben je altijd afhankelijk van de zon. Twee andere manieren zijn je zwembad opwarmen met een zeil of je zwembad opwarmen zonder zeil en met de SunnyTent.

Wat is een afdekzeil?

Een afdekzeil verwarmt minimaal het zwemwater door middel van de zon en behoud de warmte van het water. Het is een langzaam proces en het water zal niet veel warmer worden. Naast het verwarmen, houdt een afdekzeil het zwemwater ook schoon. Kijk wel uit tijdens het verwijderen van het zeil, het kan namelijk voorkomen dat de bladeren op het zeil alsnog in het zwembad vallen.

Voordelen en nadelen van een zwembad opwarmen met een zeil

 Goedkoop in aanschaf

Houdt het water schoon

x  Verwarmt enkel het wateroppervlakte

x  Warmte ontsnapt aan de zijkant van het zwembad

x  Alleen zwemmen bij warm en droog weer

Wat is een SunnyTent?

Met de SunnyTent zwembadtent blijft je water schoon en warm doordat de zwembadtent over je zwembad heen staat. Hierdoor wordt de warmte van het gehele zwembad behouden en vuil valt naast de SunnyTent. Door het speciale SunnyTent doek, wordt het water verwarmt bij dag- en zonlicht.

Voordelen en nadelen van een zwembad opwarmen met een SunnyTent

 Snel warm water

 Tot wel ± 10°C warmer water

 Houdt het water schoon

 Zwemmen tijdens regen en bewolking

 Verwarmt het gehele zwembad, warmte kan niet ontsnappen aan de zijkant

Investering

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.