Zwembad onderhoud voor beginners | SunnyTent

Zwembad onderhoud voor beginners

De zomer is officieel begonnen en het zwemseizoen is geopend. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin om te toveren tot een waar zwemparadijs. Hét ultieme vermaak voor kinderen en je kunt zelf ook heerlijk tot rust komen in je eigen zwembad. Maar je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je bad en het schone zwemwater. Goed zwembad onderhoud is essentieel voor een prettige zwemervaring. In deze blog geven wij tips aan beginners. Hoe kun je je zwembad optimaal onderhouden? 

Gedegen onderhoud van je zwembad begint al bij het gebruik van het geschikte water en de plek waar je zwembad komt te staan. Staat jouw zwembad onder een grote boom? Dan moet je vaker het schepnet pakken om het zwembad bladvrij te maken. Ditzelfde geldt met het type ondergrond. Ligt er een groot zeil onder het zwembad? Dan zullen er minder grassprieten in het zwembad komen dan wanneer de onderkant direct in aanraking komt met het gras.

Ga voor leidingwater

Het gebruik van het juiste water is de eerste stap voor een goed onderhouden zwembad. Vul je zwembad altijd met leidingwater. Grondwater kan namelijk voor problemen zorgen, doordat het veel kalk en ijzer bevat en de zuurgraad afwijkt. Ook werken onderhoudsmiddelen beter als je het zwembad vult met leidingwater. Het gebruik van de hoeveelheid chloor hangt af van de hardheid van het water. Bij zacht water adviseren wij om anorganisch chloor te gebruiken. Organisch chloor kan gebruikt worden bij alle watertypen en is daarnaast gemakkelijker in gebruik.

Koop de juiste spullen

Ben je reeds trotse eigenaar geworden van een nieuw zwembad? Hoogstwaarschijnlijk moet je nog verschillende zwembadaccessoires aanschaffen. Een vereiste voor schoon zwembadwater is een filterpomp. Die zorgt er namelijk voor dat je zwembadwater wordt rondgepompt en zo wordt gefilterd. Om grover vuil te verwijderen adviseren wij om een schepnet, borstel of stofzuiger aan te schaffen. Naast deze punten is er nog een manier om te zorgen dat je zwembadwater schoon blijft, namelijk door chloor te gebruiken. Zo desinfecteer je het zwembadwater en voorkom je dat bacteriën in je zwemwater blijven leven.

De oplossing

Om je zwembadwater schoon te houden, kun je ook kiezen om je zwembad af te dekken met een afdekzeil of zwembadkoepel. De SunnyTent kan hiervoor perfect gebruikt worden. Deze zwembadkoepel beschermt namelijk ook het materiaal van het buitenzwembad waardoor de levensduur wordt verlengd. Daarnaast zorgt de SunnyTent niet alleen voor het behoud van je watertemperatuur, maar warmt het water zelfs op. Ben je benieuwd naar de andere voordelen van de SunnyTent? Lees hier dan meer.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.