Welke zwembad verwarming past bij jou? | SunnyTent

Welke zwembad verwarming past bij jou?

Je springt het liefst zo vaak mogelijk in je buitenzwembad en dat snappen wij. In de zomer is kouder zwembadwater heerlijk ter verkoeling. Maar in het voorjaar en najaar is het helaas te koud om te zwemmen. De zon warmt het water langzaam op, maar hoe zorg je ervoor dat het water warm blijft? Je kunt hiervoor een zwembad verwarming gebruiken. Lees hier welke soorten zwembadverwarming er bestaan en wat voor jou de beste optie is.

Zwembad verwarming op zonne-energie

Solarmatten en solarcollectors zijn een goedkope en milieuvriendelijke manier om je zwembad te verwarmen. De enige kosten zijn namelijk de aanschafkosten. Het water wordt verwarmd door de zon, maar alleen als de zon schijnt. Doordat het zwembad niet wordt afgedekt, koelt het water snel af en wordt de warmte niet behouden. Wij raden dan ook aan om een zwembadafdekking aan te schaffen voor optimaal warmtebehoud.

Warmtepomp

De warmtepomp is een populaire manier om het zwemwater te verwarmen. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, wordt omgezet in warmte en uiteindelijk wordt dit toegevoegd aan het zwemwater. Het nadeel is dat bij het gebruik van een warmtepomp, elektriciteit wordt gebruikt. Bovendien, kan een warmtepomp zorgen voor geluidsoverlast. 

Elektrische verwarming en een warmtewisselaar

Een elektrische verwarming verwarmt je zwembadwater als een soort waterkoker. Het water loopt langs een spiraal en deze wordt verwarmd door elektriciteit. Een warmtewisselaar zit aan je CV gekoppeld en verplaatst de warmte van de CV naar je zwembad. Bij beide opties zit er geen zwembadafdekking bij en wordt de warmte dus niet behouden en zijn de energiekosten hoog.

SunnyTent

De SunnyTent is een soort zwembad verwarming dat niet alleen het water verwarmt maar de warmte ook binnen houdt. De SunnyTent is gemaakt van folie dat wordt gebruikt in de tuinbouwkas en wordt volledig verwarmd door de zon. Geen energiekosten dus! Daarnaast dient de SunnyTent ook als een afdekking en blijft het water schoon van bladeren en insecten, waarmee je ook water bespaart.

Wat is de beste zwembad verwarming?

Bovenstaande opties zijn allemaal een goede manier om je zwembadwater te verwarmen. Het behouden van de warmte is een andere zaak en daar licht de SunnyTent in uit. De SunnyTent is de meest efficiënte manier om je zwemwater te verwarmen alsook goedkoop en milieuvriendelijk. Met deze zwembad verwarming is het zwemwater vanaf medio april tot medio september meestal meer dan 25 graden. Ook perfect als jacuzzi overkapping!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.