Water besparen met de zwembadkoepel van SunnyTent | SunnyTent

Water besparen met de zwembadkoepel van SunnyTent

Hoe vaak moet je het water verversen van je zwembad?

Het algemene advies is om minimaal één keer per jaar je zwembadwater te vervangen. Met een opzetzwembad gebeurt dat automatisch wanneer je het zwembad in het voorjaar opnieuw neerzet. Een ingegraven zwembad wordt meestal gedeeltelijk leeggemaakt wanneer het winterklaar wordt gemaakt. In het voorjaar wordt het water dan gedeeltelijk ververst.

Bijzondere omstandigheden

Onder bepaalde omstandigheden is het noodzakelijk om het water vaker te vervangen of bij te vullen. Tijdens de hete zomerdagen verdampt er veel water en gaat er veel water verloren door spelende/spetterende kinderen. Wanneer er veel vuil in het zwembad komt is het ook lastig het water schoon te houden. Deze omstandigheden zorgen er voor dat het zwembadwater zelfs tijdens het seizoen een of meerdere keren ververst moet worden.

Bespaar water door een zwembadoverkapping

Door het zwembad goed af te dekken hoeft het water minder vaak ververst te worden. De zwembadkoepel van SunnyTent beschermt het zwembad tegen vuil van buitenaf (blad, vogelpoep, etc.). Hoewel het water verwarmd wordt door de SunnyTent, raak je minder water kwijt door verdamping. Het verdampte water blijft binnen de zwembadoverkapping en dus verdampt er minder water van het zwembad. Deze voordelen zorgen ervoor dat het water in het seizoen veelal niet meer ververst hoeft te worden. Dit scheelt al een hoop water. Daarmee wordt het milieu ontzien en geld bespaard.

Laat je zwembad overwinteren met de SunnyTent

De SunnyTent kan het hele jaar door blijven staan. Dat brengt nog een extra voordeel met zich mee: je zwembad hoeft in het voorjaar niet opnieuw gevuld te worden! Door de zwembadoverkapping blijft het water langer schoon. Zo zwemt de uitvinder van de SunnyTent al drie seizoenen in hetzelfde water. Natuurlijk houdt hij ook de pH- en chloorwaarden goed in de gaten en heeft hij een goede pompinstallatie, maar de SunnyTent zorgt ervoor dat er geen vuil in het bad komt.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.