Wat Kost een Zwembad in de Tuin? Aanschaf + Onderhoud | SunnyTent

Wat kost een zwembad in de tuin?

Wat kost een zwembad in de tuin? Dit is een vraag die vaak opkomt bij mensen die overwegen om een zwembad in hun tuin te laten bouwen. De kosten van een zwembad kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type zwembad, de grootte, de materialen en de bijbehorende accessoires. In dit artikel zullen we de kosten van zowel een opzetzwembad als een ingegraven zwembad behandelen, en ook ingaan op de kosten van het onderhoud en de benodigde apparatuur, zoals een warmtepomp.

Wat kost een opzetzwembad in de tuin?

Laten we beginnen met de kosten van een opzetzwembad in de tuin. Een opzetzwembad is een tijdelijke zwembadconstructie die boven de grond wordt geplaatst. Het is meestal gemaakt van kunststof of PVC en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en verwijderd. De kosten van een opzetzwembad variëren afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van het zwembad. Over het algemeen liggen de prijzen voor opzetzwembaden tussen de €100 en €5.000.

De kosten van een klein zwembad in de tuin kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grotere en duurzamere opzetzwembaden aan de hogere kant van het prijs spectrum vallen.

Kosten van een ingegraven zwembad in de tuin

Voor ingegraven zwembaden, die een meer permanente en luxe optie bieden, kunnen de kosten veel hoger zijn. Een ingegraven zwembad vereist aanzienlijk meer werk en materialen om te installeren. De kosten variëren sterk afhankelijk van het formaat, de vorm, de diepte, het materiaal en de extra functies zoals verlichting of een waterzuiveringssysteem. Over het algemeen moet je rekenen op een prijskaartje van minimaal €20.000 tot €50.000 voor een standaard ingegraven zwembad. Voor grotere of meer geavanceerde ontwerpen kunnen de kosten oplopen tot wel enkele honderdduizenden euro’s.

Zwembad onderhoud kosten

Naast de initiële kosten van het zwembad zelf, zijn er ook andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een zwembad in de tuin. Een van de belangrijkste aspecten is het onderhoud van het zwembad. Het is essentieel om het zwembadwater schoon en veilig te houden, wat regelmatig onderhoud en investeringen in schoonmaakapparatuur vereist.

De kosten van zwembadonderhoud kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zwembad en het gewenste niveau van onderhoud. Een gemiddelde schatting voor het jaarlijkse onderhoud van een zwembad ligt tussen de €500 en €1.500. Deze kosten omvatten de aankoop van schoonmaakchemicaliën, waterbehandelingsproducten, filters en andere benodigdheden. Het is ook mogelijk om een professioneel zwembadonderhoudsbedrijf in te schakelen, wat extra kosten met zich meebrengt, maar je de verantwoordelijkheid van het onderhoud uit handen neemt.

Een belangrijk aspect van het onderhoud van een zwembad is het handhaven van de juiste watertemperatuur, vooral als je ook buiten het zomerseizoen van het zwembad wilt genieten of op koudere dagen. Dit is waar een warmtepomp van pas komt. Een warmtepomp kan het zwembadwater verwarmen en de watertemperatuur op een aangenaam niveau houden. De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het vermogen en de efficiëntie. Gemiddeld kost een warmtepomp voor een zwembad tussen de €500 en €2.500, inclusief installatiekosten. Het is belangrijk om de juiste grootte en capaciteit van de warmtepomp te kiezen op basis van de grootte van je zwembad. Lees ook eens onze blog: wat kost het om een zwembad te verwarmen?

Hoe kun je de kosten van een zwembad in de tuin verlagen?

Om de kosten van een zwembad in de tuin te verlagen kun je overwegen om een SunnyTent aan te schaffen. Een SunnyTent is een zwembadoverkapping die ervoor zorgt dat het zwembadwater schoon blijft en opwarmt door de zonnestralen vast te houden. Het biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en verlengt het zwemseizoen van de lente tot de herfst.

Een van de belangrijkste voordelen van een SunnyTent is dat het de noodzaak van een warmtepomp kan elimineren. Door de zonnestralen op te vangen en vast te houden, kan een SunnyTent het zwembadwater tot wel 10 graden warmer maken, zonder extra energiekosten. Dit betekent dat je bespaart op zowel de aanschafkosten van een warmtepomp als op de doorlopende energiekosten die ermee gepaard gaan.

Een ander voordeel van een SunnyTent is de bescherming die het biedt tegen allerlei weersinvloeden. Het houdt bladeren, insecten, vuil en ander afval buiten het zwembad, waardoor het water schoner blijft. Dit vermindert de behoefte aan intensief onderhoud en schoonmaakmiddelen, wat op zijn beurt weer kosten bespaart.

Daarnaast is een SunnyTent een product van Europese kwaliteit, wat betekent dat het voldoet aan hoge standaarden op het gebied van ontwerp en fabricage. Het wordt binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd en is eenvoudig te installeren. Bovendien biedt SunnyTent standaard 2 jaar garantie op hun producten, wat zorgt voor gemoedsrust en de zekerheid dat je investering beschermd is.

Conclusie kosten van een zwembad in de tuin

Kortom, de kosten van een zwembad in de tuin kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type zwembad, de grootte, de materialen en de accessoires. Voor opzetzwembaden liggen de kosten meestal tussen de €100 en €5.000, terwijl ingegraven zwembaden aanzienlijk duurder kunnen zijn, met prijzen van €20.000 tot enkele honderdduizenden euro’s. Naast de initiële kosten van het zwembad moet je ook rekening houden met de kosten van het onderhoud, inclusief schoonmaakchemicaliën en apparatuur.

Een SunnyTent kan een kostenefficiënte oplossing zijn voor zwembadeigenaren, aangezien het zwembadwater schoon houdt, het water warm blijft, het zwemseizoen verlengt en bescherming biedt tegen weersinvloeden. Met een SunnyTent kun je ook besparen op de kosten van een warmtepomp, aangezien het de watertemperatuur op natuurlijke wijze verhoogt.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.