Wanneer is het tijd om je zwembad op te zetten? | SunnyTent

Wanneer is het tijd om je zwembad op te zetten?

De lente staat voor de deur. Door het goede weer krijg je zin om te gaan zwemmen. Maar wanneer kun je je zwembad het beste opzetten? Het verschilt per jaar, maar over het algemeen kun je in april al beginnen.

Buitentemperatuur

In april is er geen strenge vorst meer en is de buitentemperatuur tussen de 10-15 graden. Hierdoor weet je zeker dat je zwembad geen vorstschade oploopt. Bovendien is het niet te warm dat je je kapot zweet, maar ook niet te koud.

Minder zwembad onderhoud tijdens het seizoen

Doordat je je buitenzwembad op tijd opzet kun je het voorbereiden op het seizoen. Zijn sommige onderdelen beschadigd? Je hebt nog genoeg tijd om nieuwe onderdelen te bestellen. Ook zijn zwembad accessoires nu goedkoper dan in het seizoen. Een juiste pH- en chloorgehalte zijn altijd belangrijk voor je zwembad. In het voorseizoen is dit makkelijker voor elkaar te krijgen, omdat het zwembad niet tot weinig gebruikt wordt.

Je zwembad verwarmen door de zon

Zodra je zwembad op staat wordt het verwarmd door de zon. Door het in april op te zetten, heeft het buitenzwembad alle tijd om op te warmen totdat je wilt gaan zwemmen. Duurt het opwarmen te lang? Met behulp van een warmtepomp kun je de zwembadwater temperatuur opwarmen. Helaas kost dit veel energie. Een andere optie is de SunnyTent. Deze zwembadkoepel werkt als een tuinbouwkas. In een tuinbouwkas is het vanaf april tot september gemiddeld 25 °C. Hierdoor warmt je zwembad snel op en kun je in april al genieten van je zwembad!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.