Wanneer moet ik mijn zwembad filter vervangen? | SunnyTent

Wanneer moet ik mijn zwembad filter vervangen?

Wil je de hele zomer lang blijven zwemmen in en genieten van mooi helder en hygiënisch zwembadwater? Natuurlijk, wie nou niet. Een zwembad filterpomp is cruciaal om het water in jouw zwembad schoon te houden tegen vuil en bacteriën. Maar wanneer vervang je de filter van de filterpomp?

Wat doet de pomp?

Essentieel voor een schoon zwembad is de filterpomp. Maar wat doet deze eigenlijk? Een filterpomp zorgt ervoor dat het zwembadwater wordt rondgepompt en vuildeeltjes uit het water worden gefilterd. We raden aan om minimaal twee keer per dag het water volledig rond te pompen om het goed schoon te houden. Om grover vuil, zoals bladeren, takjes en insecten, te verwijderen uit het zwembad gebruik je een schepnet. Doe dit eerst even voordat je de filterpomp aanzet.

Zet de filterpomp aan tijdens de warmste uren van de dag, dan is de kans op algengroei het grootst. Wil je overdag zwemmen, zet de pomp dan aan voor en na het zwemmen. Let wel op dat je hem uitzet als je gaat zwemmen!

Verwar deze filterpomp niet met een zwembad warmtepomp, want deze filtert niet. De warmtepomp is een manier om het zwemwater op te warmen en hiervoor wordt elektriciteit gebruikt. De SunnyTent warmt het water op én behoudt de warmte. Tegelijkertijd zorgt de overkapping ook voor schoon zwemwater. Daarnaast gebruikt de SunnyTent geen elektriciteit, dus geen hoge energiekosten! 

Hoe vaak het filter vervangen?

De filter in de zwembad filterpomp is een soort van cartridge die je om de zoveel tijd moet vervangen. Bij intensief gebruik zoals in de zomer, vervang je deze filtercartridge iedere twee weken. Om de levensduur van de cartridge te verlengen, raden we aan om na ieder gebruik van de filterpomp de zwembadfilter van Intex bijvoorbeeld schoon te maken met de tuinslang. Bij normaal gebruik, vervang je de filter om de vier weken. Let op, zet de pomp altijd uit voordat je gaat de cartridge gaat vervangen!

Houd je zwembad extra schoon!

Het filteren van je zwembadwater is te combineren met andere manieren om het water schoon te houden. Desinfecteer het zwemwater met chloor en voorkom dat bacteriën gaan of blijven leven in het water. Voordat je dit doet, check je de pH-waarde van het zwembad. Deze gaan met elkaar samen en zonder een juiste pH-waarde, kan het chloor zijn werk niet doen. Lees in deze blog meer over hoe je de pH-waarde en het chloorgehalte van het zwembadwater bepaald.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.