Waar plaats je je zwembad in de tuin? | SunnyTent

Waar plaats je je zwembad in de tuin?

Zonnen, spelen, zwemmen, je wilt dit allemaal doen in schoon en warm water. Daarom is het belangrijk om te weten waar in de tuin je je zwembad gaat plaatsen.

De plaats van je opzetzwembad is om verschillende redenen van groot belang. Ten eerste moet je kijken waar de zon in de tuin staat. Zo kun je het zwembad in de zon zetten en genieten van de warmte. Om ervoor te zorgen dat je zwembad altijd in de zon staat, is het goed om te controleren welke plek in de tuin de meeste zonuren krijgt gedurende de dag.

Tip: De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Voor de meeste zonuren, plaatst je je zwembad het beste noordoost, oost of noordelijk in je tuin.

Zwembad onder een boom

Zorg ervoor dat het zwembad niet onder of in de buurt van een grote boom wordt geplaatst. Dit voorkomt dat bladeren en takken in het zwembad terechtkomen en houdt het water schoner. Bovendien zorgt een grote boom ook weer voor schaduw waardoor het zwemmen minder aangenaam is.

Het vullen van een opzetzwembad

Vul je zwembad altijd met kraanwater, want dat is het veiligst. Grond- of bronwater kan mineralen of andere stoffen bevatten die het water aantasten wanneer zij in contact komen met chloor. Bovendien zijn de pH-waarde en het ijzergehalte te hoog, wat problemen kan veroorzaken. Houd het zwemwater schoon en van goede kwaliteit met chloor en controleer regelmatig de pH-waarde.

SunnyTent voor warm en schoon water

Nu je het zwembad gevuld hebt, wil je natuurlijk in warm water zwemmen. Met de SunnyTent zwembadtent wordt het water verwarmd door dag- en zonlicht en kun je zwemmen van de lente tot de herfst! De SunnyTent verbruikt geen energie die wel nodig is voor bijvoorbeeld een warmtepomp. Het houdt het water ook automatisch schoon van groter vuil zoals vogelpoep en bladeren. Geniet dus deze zomer van de SunnyTent zwembadtent!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.