Veelgemaakte fouten bij de installatie van de SunnyTent | SunnyTent

Veelgemaakte fouten bij de installatie van de SunnyTent

De SunnyTent is gemakkelijk met twee personen te installeren. In onze nieuwe installatievideo’s leggen we het je stap voor stap uit (bekijk deze dus uitvoerig!). Toch worden er nog regelmatig fouten gemaakt. Om deze te voorkomen willen we je graag wat extra tips geven.

1. Leg het tentdoek niet in de volle zon

Alle SunnyTent-doeken zijn voorzien van een anti-condenslaag. Deze laag zorgt ervoor dat de condens niet in de zwembad tent blijft hangen, waardoor deze wazig wordt. Wanneer een (redelijk) nieuw tentdoek opgestapeld in de zon ligt, kan de anti-condenslaag smelten. Hierdoor kan het tentdoek aan elkaar kleven , waardoor het zou kunnen scheuren wanneer je het uitvouwt of open trekt. Zorg er dus tijdens de installatie voor dat het tentdoek altijd in de schaduw ligt.

2. De scharnierankers binnenstebuiten

Ieder jaar zien we verschillende foto’s van klanten voorbij komen waar de scharnierankers verkeerd-om zijn geïnstalleerd. Hierdoor is de SunnyTent minder stabiel en kunnen de stokkensets breken. Let er dus goed op dat je de scharnierankers op de juiste manier plaatst. Het zwarte draaiende blok dient aan de buitenzijde van de SunnyTent te komen, niet aan de binnenzijde. Op de afbeelding hieronder is de juiste installatie uitgebeeld.

Veelgemaakte fouten bij de installatie van de SunnyTent-1

3. De moeren van de scharnierankers zitten te los

Als de scharnierblokken te los op de scharnierankers zitten (of op de hoekbeugels als je een harde-ondergrond-set hebt), dan krijgt de tent iets te veel bewegingsruimte in zijwaartse richtingen. Je dient dan de moer (waarmee het scharnierblok op het scharnieranker/de hoekbeugel zit) aan te draaien met bijvoorbeeld een steeksleutel. Draai de moer niet al te vast, omdat het scharnierblok dan niet meer kan draaien/kantelen tijdens het openen en sluiten van de SunnyTent. Dit kan schade opleveren.

4. De openingszijde van de zwembadkoepel

Wanneer de SunnyTent deels open staat, kan de wind er gemakkelijk onder komen. Om ervoor te zorgen dat de open SunnyTent niet beschadigt door de wind, is het belangrijk dat de opening aan de windarme zijde wordt geplaatst. Hierdoor verlaag je het risico aanzienlijk.

5. Trek niet aan de stokkensets

De stokkensets bestaan uit verschillende stokdelen. Wanneer je aan de stokkensets trekt kunnen deze delen van elkaar loskomen. Het is dan heel lastig om ze weer uit de stokkentunnels te krijgen en aan elkaar te maken. Let er dus goed op dat je de stokkensets altijd naar voren duwt in plaats van trekt.

6. De SunnyTent omhoog trekken

Als de stokkensets op de scharnierankers zitten is het tijd om de zwembadkoepel omhoog te trekken / te sluiten. Zoals je in de video kunt zien, doe je dit met twee personen. Ieder pakt de bovenste stokkentunnel aan zijn/haar kant van de SunnyTent en samen trek je de tent zo omhoog. Dit is de juiste manier om de SunnyTent te sluiten. Een veelgemaakte fout is dat de SunnyTent met de scheerlijn(en) omhoog getrokken wordt. Hierdoor kan de SunnyTent beschadigen. Sluit de SunnyTent dus altijd met twee personen zónder aan de scheerlijn(en) te trekken.

7. De SunnyTent staat scheef

De SunnyTent is gesloten en klaar om vastgezet te worden. Om de stabiliteit van de SunnyTent te verzekeren, is het belangrijk dat hij recht staat. Schudt de zwembadtent goed op zodat het tentdoek goed over de stokken is verdeeld. Begin daarna met het vastzetten van de SunnyTent met de draaiharingen. Kijk iedere keer na het plaatsen van een draaiharing na of de tent nog recht staat. Op de afbeelding hieronder zie je hoe de SunnyTent zou moeten staan. Verplaats indien nodig de draaiharing(en) wat naar links of rechts, om de tent netjes rechtop te krijgen.

Veelgemaakte fouten bij de installatie van de SunnyTent-2

8. Zet de SunnyTent voor ⅓ open

De SunnyTent voor de helft openen, dat is nog een veelgemaakte fout. Wanneer de SunnyTent voor de helft geopend is, staat deze minder stabiel en vangt de tent relatief veel wind. Hierdoor kan de SunnyTent beschadigen. Wil je de SunnyTent deels openzetten? Zet hem dan voor ⅓ open. Je kan ook dan makkelijk in en uit het zwembad en de SunnyTent blijft stabiel.

9. Markeer de draaiharingen

Nog een extra tip. Zet je de SunnyTent (deels) open? Markeer de draaiharingen dan met de borgharingen. Hierdoor vallen ze goed op en voorkom je dat iemand zich eraan stoot.

Voorkom deze fouten en bekijk onze installatievideo

Welke maat SunnyTent heb je? Vind de juiste installatievideo hieronder.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.