Tips om je zwembad in de tuin warm te houden | SunnyTent

Tips om je zwembad in de tuin warm te houden

Je buitenzwembad gebruik je het liefst zo vaak mogelijk. Helaas is het water in het voor- en najaar vaak te koud om te zwemmen. Door de zon warmt het water langzaam op, maar hoe houd je deze warmte het beste vast? Bekijk onze tips om je zwembad warm te houden.

Je zwembad verwarmen

Je zwembad wordt niet vanzelf warm, hiervoor kun je een zwembadverwarming gebruiken. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je zwembad te verwarmen. Probeer een optie te kiezen die niet veel energie kost en waarbij je zo min mogelijk warmte verliest. Een verwarming op zonne-energie is bijvoorbeeld goedkoop, maar hierbij verlies je warmte wanneer de zon niet schijnt.

Houd je complete zwembad warm

Hoewel een zwembadafdekking ervoor zorgt dat het water aan de oppervlakte minder warmte verliest, remt een zwembadkoepel de afkoeling van het complete zwembad af. Door het hele zwembad af te dekken met de SunnyTent, kan er geen warmte ontsnappen aan de zijkant van je zwembad. De enige kant die je hiermee niet afdekt, is de onderkant. De grondtemperatuur is vaak een stuk lager dan de buitentemperatuur. Het is daarom erg belangrijk de onderkant van je zwembad goed te isoleren. Hiervoor zijn verschillende tegels of platen te koop.

Verwarm je zwembad door het te filteren

Door je zwembad filterpomp overdag aan te zetten meng je de warme bovenlaag met de koudere onderlaag. Hierdoor verwarm je het complete zwembad, in plaats van alleen de bovenste laag water. Ook zorg je er zo voor dat het water maximaal warmte opneemt. ‘s Nachts kun je je zwembad filterpomp beter uit laten staan. Stilstaand water koelt namelijk het minst snel af. Vergelijk het met een kopje thee: wanneer je dit roert koelt het sneller af.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.