Tijd om je zwembad zomerklaar te maken! | SunnyTent

Tijd om je zwembad zomerklaar te maken!

Het is april, tijd om je zwembad op te zetten! Of staat jouw zwembad al de hele winter op? Het is hoe dan ook tijd om je zwembad zomerklaar te maken. Geniet de hele zomer van je zwembad door de volgende stappen te zetten.

  • Je zwembad schoonmaken

Een frisse start is belangrijk om het zwembad onderhoud tijdens het seizoen te beperken. De eerste stap is dus het schoonmaken van je zwembad. Wanneer je je zwembad gaat opzetten is het belangrijk dat je eerst de binnen- en buitenkant voorzichtig schoonmaakt met een liner reiniger.

Als je je zwembad in de winter hebt laten staan, zijn er wat meer stappen nodig. Zo dien je het winterzeil van je zwembad af te halen. Laat dit goed drogen en berg het voorzichtig op op een droge plek. Verwijder al het vuil wat in het zwembad is gevallen met een schepnet of stofzuiger. Haal de winterdrijvers en gizzmo’s uit het zwembad en verwijder alle winterpluggen. Als laatste reinig je de binnenkant voorzichtig met een liner reiniger.

  • Je zwembad vullen met water

Nu dat het zwembad schoon is, is het tijd om het te vullen met water. Gebruik hiervoor leidingwater en geen bron- of grondwater. De pH- en ijzerwaarde kunnen hiervan te hoog zijn. Vul het zwembad (bij) en breng het waterpeil op de juiste hoogte. Bij de meeste zwembaden is dit het geval als de skimmer voor driekwart onder water staat.

  • De zwembadpomp controleren

Voordat je de zwembadpomp aanzet, controleer je of er geen lekkages zijn ontstaan in de winter. Begin met het checken van alle koppelingen op lekkages. Daarna controleer je de zwembadpomp zelf. Zorg ervoor dat het rooster of de filter schoon is.

  • De zwembadpomp inschakelen

Nu je de zwembad filterpomp hebt gecontroleerd, is het tijd om deze in te schakelen. Dit is echter niet voldoende om de hele zomer helder zwemwater te hebben. Daarvoor moet je de waterbalans nog op orde brengen.

  • Breng de waterbalans op orde

Begin met het op peil brengen van de pH-waarde. Meet de pH-waarde met een testkit. Gebruik pH-minus of pH-plus om de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,4 te krijgen. Is de pH-waarde in orde? Dan is het tijd om het chloorgehalte te meten. Het ideale chloorgehalte is tussen de 1 en 3 ppm. Om dit te bereiken kan een chloorshock nodig zijn. Zet de zwembad filterpomp aan om de chemicaliën door al het zwembadwater te mengen. Meet de waarden totdat deze op peil zijn. De waterbalans is nu op orde.

  • Tijd voor een frisse duik!

Nu is je zwembad klaar voor gebruik! Vind je het nog wat koud om te zwemmen? Met de SunnyTent warm je het water binnen enkele dagen op tot 25°C. De zwembadkoepel werkt als een tuinbouwkas. Zo zwem je van lente tot herfst in een warm en schoon zwembad!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.