Nederlandse uitvinding helpt Olympisch kampioene | SunnyTent

Nederlandse uitvinding helpt Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal

Nu de trainingsmogelijkheden voor Sharon van Rouwendaal zijn geminimaliseerd, helpt een Nederlandse uitvinding haar om fit te blijven. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro won Van Rouwendaal de gouden medaille op de 10 km open water. Tot voor kort was ze in voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo. Nu de zwembaden gesloten zijn, traint Van Rouwendaal in een klein opzetzwembad (in haar tuin) met een elastiek aan haar wetsuit. Helaas zorgde het koude water ervoor, dat ze niet langer dan een klein uurtje per keer kon oefenen en daardoor haalde ze het niet om haar gewenste 90 km per week te zwemmen.

Twee weken terug heeft ze een SunnyTent geplaatst over haar zwembad, waardoor de watertemperatuur binnen een paar dagen op een heerlijk niveau kwam. De SunnyTent maakt gebruik van het zogenaamde tuinbouwkas-principe, waardoor het water heel snel opwarmt. De doorzichtige tent geeft het directe of indirecte (bij bewolkt weer) zonlicht volop kans om het water op te warmen. Het water is daardoor al snel 25 graden of warmer. Daarnaast blijft het zwembad van Van Rouwendaal schoon, omdat bladeren, bloesem, vogelpoep en dergelijke niet meer in het water belanden.

Door deze uitvinding kan Van Rouwendaal blijven trainen voor haar doel. Op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio wil Van Rouwendaal namelijk de eerste zwemster worden die haar Olympische open watertitel prolongeert.

SunnyTent helpt Olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.