Moet je een Zwembad Afdekken of Niet? Lees nu meer | SunnyTent

Moet je een zwembad afdekken of niet?

Moet je een zwembad afdekken? Het is een vraag die veel mensen stellen wanneer ze een zwembad bezitten. Er zijn verschillende meningen over dit onderwerp, maar het afdekken van een zwembad kan tal van voordelen hebben. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom je een zwembad zou moeten afdekken, wanneer je dit het beste kunt doen, en wat de beste manieren zijn om een zwembad af te dekken.

Waarom een zwembad afdekken aan te raden is

Het afdekken van een zwembad heeft meerdere voordelen die de moeite waard zijn om te overwegen. Ten eerste zorgt een zwembadafdekking ervoor dat het water schoon blijft. Het voorkomt dat bladeren, takken, insecten en ander vuil in het zwembad terechtkomen. Hierdoor hoef je minder tijd en energie te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van het zwembad. Bovendien voorkomt een afdekking ook verdamping van water, waardoor je minder vaak water hoeft bij te vullen. Dit kan een aanzienlijke besparing op de watertoevoer opleveren, vooral tijdens droge periodes.

Een ander voordeel van het afdekken van een zwembad is het behoud van warmte. Een zwembadafdekking helpt om de warmte vast te houden die door de zon in het water wordt opgenomen. Dit is met name relevant tijdens wat koudere dagen of tijdens de nacht, wanneer de temperatuur kan dalen. Door het water warm te houden, kun je langer comfortabel zwemmen en hoef je geen energieverslindende verwarmingsmethoden te gebruiken, zoals een warmtepomp. Dit kan aanzienlijk besparen op energiekosten en bijdragen aan een duurzamere zwembadervaring.

Daarnaast kan het afdekken van een zwembad ervoor zorgen dat het water tot wel 10 graden warmer wordt dan wanneer het niet afgedekt zou zijn. Met een afdekking kun je het zwemseizoen verlengen van de lente tot aan de herfst, waardoor je meer plezier kunt hebben in je zwembad gedurende het jaar. Het biedt ook de mogelijkheid om ’s avonds te zwemmen wanneer de temperaturen normaal gesproken dalen. Met een goede zwembadafdekking hoef je je dus geen zorgen te maken over de weersomstandigheden, maar kun je op elk gewenst moment genieten van een verfrissende duik.

Bovendien beschermt een zwembadafdekking je zwembad tegen allerlei weersinvloeden. Regen en hagel kunnen schadelijk zijn voor zowel het water als de structuur van het zwembad. Door een afdekking te gebruiken, voorkom je dat deze elementen direct in contact komen met het water en de zwembadmaterialen. Dit verlengt de levensduur van je zwembad en bespaart op reparatie- en onderhoudskosten op de lange termijn.

Wanneer kun je een zwembad het beste afdekken?

Nu je bekend bent met de voordelen van het afdekken van een zwembad, is het tijd om te bespreken wanneer je dit het beste kunt doen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een zwembad af te dekken wanneer het niet in gebruik is. Dit betekent dat je het zwembad kunt afdekken tijdens de nacht, wanneer je niet van plan bent om te zwemmen, en wanneer je voor langere tijd afwezig bent, zoals tijdens vakanties. Op deze momenten is het afdekken van het zwembad vooral belangrijk om de bovengenoemde voordelen te maximaliseren, zoals het behoud van warmte, het voorkomen van vuilophoping en het beschermen tegen weersinvloeden.

De beste manier om een zwembad af te dekken

Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder zwembadafdekzeilen, rolluiken, drijvende afdekkingen en zwembadoverkappingen. Een van de populaire en effectieve keuzes is een SunnyTent, een zwembadoverkapping die speciaal is ontworpen om de voordelen van het afdekken van een zwembad te maximaliseren.

Verschillen tussen een afdekzeil en een SunnyTent

Aankoopprijs
Wanneer je een zwembad koopt is een afdekzeil vaak inbegrepen. Als dit niet het geval is, is dit nog geen probleem. Afdekzeilen kosten vaak tussen de €20 en €100, geen grote aankoop dus. De SunnyTent aan de andere kant is niet inbegrepen bij je zwembad. Deze dien je apart aan te schaffen. Dit is een stuk duurder dan een afdekzeil.

Qua aankoopprijs is een afdekzeil de beste optie. Dit is echter niet het enige kenmerk waar je rekening mee kunt houden tijdens je keuze.

Temperatuur van het zwemwater
Een van de redenen waarom je een zwembadafdekking aanschaft is het behouden van de temperatuur van je zwemwater. Of deze zelfs verhogen. Door de isolerende werking van een afdekzeil wordt de warmte van je zwembad behouden. Ook wordt het zwemwater verwarmd. Het verschil is echter minimaal, omdat een afdekzeil alleen de bovenkant van het zwembad bedekt. Een SunnyTent aan de andere kant dekt het complete zwembad af. Hierdoor verlies je minder warmte aan de zijkant van je zwembad. De tuinbouwfolie, waarvan de SunnyTent gemaakt is, zorgt ervoor dat de lucht in de SunnyTent erg warm wordt. Hierdoor stijgt de temperatuur van je zwemwater zodra de zon tevoorschijn komt.

De SunnyTent is de beste optie voor het verwarmen van je zwemwater.

Je zwembad schoonhouden
Een zwembadafdekking wordt vaak aangeschaft om te voorkomen dat vuil in het zwembad belandt. Zo hoef je je zwembad minder vaak schoon te maken en minder chemicaliën te gebruiken. Hoewel een afdekzeil voorkomt dat vuil rechtstreeks in het zwemwater belandt, komt het vaak alsnog in het water zodra je het afdekzeil van je zwembad af haalt. Het voordeel van een afdekzeil is in dit opzicht daarom verwaarloosbaar. De ronde zwembadkoepel van SunnyTent staat om het zwembad heen. Wanneer je deze opent en de afdekking daarmee verwijdert valt het vuil achter de tent in plaats van in het zwembad. Voor grotere zwembaden bieden we ook de ovale zwembadoverkapping aan.

Als je je zwembad schoon wilt houden, kun je daarom het beste voor een SunnyTent kiezen.

Extra voordelen
Naast de voordelen van een SunnyTent als zwembadoverkapping, zijn er nog andere redenen om voor dit product te kiezen. Wanneer je de zwembadkoepel voor een derde opent kun je zelfs als het waait lekker zwemmen. Zo dient de SunnyTent als windscherm*. De SunnyTent Rond maat M en SunnyTent Rond maat L kun je tevens het hele jaar door laten staan, mits je een Dwarsstokkenset gebruikt. Hierdoor hoef je je zwembad in de winter niet meer op te bergen. Zo kun je zodra het lekker weer wordt meteen in je zwembad duiken.

Daarnaast wordt het binnen 3 tot 5 werkdagen bezorgd, waardoor je snel kunt genieten van de voordelen ervan. Bovendien is het eenvoudig te installeren, waardoor je geen professionele hulp nodig hebt om het op te zetten. Daarnaast biedt SunnyTent standaard 2 jaar garantie op alle zwembadoverkappingen.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.