Hoe kun je een Zwembad Verwarmen en wat zijn de kosten? | SunnyTent

Hoe kun je het beste je zwembad verwarmen?

Zwembaden zijn een geweldige toevoeging aan je tuin. Ze bieden verfrissing en plezier tijdens de warme zomerdagen. Maar wat als je het zwemseizoen wilt verlengen of als je wilt genieten van je zwembad in de lente of herfst wanneer de temperaturen wat koeler zijn? Het antwoord is eenvoudig: je zwembad verwarmen! In deze blogpost zullen we je uitleggen hoe je zowel een opzetzwembad als een ingegraven zwembad kunt verwarmen, en we zullen de kosten bespreken die hiermee gemoeid zijn.

Verschillende manieren om je zwembad te verwarmen

Er zijn verschillende methoden om je zwembad te verwarmen, variërend van goedkoop tot duur maar effectief. Hier zijn enkele van de meest gebruikte methoden:

Elektrische verwarming: Deze methode maakt gebruik van elektrische warmtepompen of elektrische weerstandverwarmers om het zwembadwater te verwarmen. Hoewel elektrische verwarming effectief is, kan het leiden tot aanzienlijke energiekosten op de lange termijn.

Natuurlijke verwarming: Natuurlijke verwarming maakt gebruik van de warmte van de zon om het zwembadwater op te warmen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van zwembadoverkappingen, zwartgekleurde slangen of zonnecollectoren.

Wat kost het om een zwembad te verwarmen?

De kosten van het verwarmen van een zwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het zwembad, de waterinhoud, de gekozen verwarmingsmethode en of je een afdekking gebruikt om de warmte vast te houden. Laten we de kosten voor het verwarmen van een zwembad eens nader bekijken.

Kosten van een verwarmd zwembad in de tuin: De kosten hiervan variëren aanzienlijk, meestal tussen de €350 en €1500. Dit hangt af van de hierboven genoemde factoren en je persoonlijke voorkeuren. Sommige verwarmingsmethoden zijn goedkoper, maar leveren mogelijk niet de gewenste watertemperatuur op, terwijl andere duurder zijn maar wel zorgen voor echt warm water.

Wat kost een zwembad verwarmen met warmtepomp?

Kosten van een zwembadverwarming met een warmtepomp: De warmtepomp is een populaire en effectieve manier om je zwembad te verwarmen. Maar hoeveel kost het om een zwembad te verwarmen met een warmtepomp? Allereerst, heb je de aanschafkosten van een warmtepomp. Stel, je hebt een zwembad met een waterinhoud van 14m³ dan moet de warmtepomp het aankunnen om deze hoeveelheid water rond te pompen. Daarnaast, is het belangrijk om te kijken naar het maximaal rendement. Zo betaal je voor een warmtepomp met een rendement 1 op 5,2 rond de €500 en voor een warmtepomp met een rendement 1 op 9,5 rond de €850. Het verwarmen van je zwembad met een warmtepomp kost dus tussen de €500 en €850. Dit is enkel de aanschaf van de warmtepomp. Daarbovenop komen nog de jaarlijkse energiekosten.

Kosten van elektriciteitsverbruik: Het verwarmen van een zwembad vereist elektriciteit, en de kosten hiervan kunnen aanzienlijk zijn. Gemiddeld verbruikt een verwarmd zwembad ongeveer 1000 kW per jaar, wat neerkomt op ongeveer €260, afhankelijk van de energieprijzen in jouw regio. Het is belangrijk om rekening te houden met de stijgende energieprijzen en de fluctuaties hierin.

Kosten van waterverdamping: Naast het elektriciteitsverbruik van een verwarmd zwembad, krijgt ook elk zwembad te maken met waterverdamping. Zo verdampt het zwemwater sneller in droge zomermaanden en moet je het water bijvullen. Houden de kinderen ervan om het water in te duiken en spelletjes te doen in het zwembad? Dan verliest het zwembad ook meer water en zal dit vervangen moeten worden. Als het zwembad al gevuld is en je wilt alleen bijvullen dan doe je de waterinhoud x 1,5. Als we uitgaan van een zwembad met 15m³, dan moeten we 22,5m³ water toevoegen gedurende het zwemseizoen. Het bijvullen en verbruik van een verwarmd zwembad zal dus ongeveer €20 kosten.

Bespaar kosten op het verwarmen van je zwembad met een Sunnytent

Een SunnyTent zwembadtent is een geweldige oplossing voor mensen die geen extra energiekosten willen hebben bij het verwarmen van hun zwembad. Deze zwembadtent verwarmt het zwemwater op een natuurlijke manier door gebruik te maken van daglicht en zonlicht. Hier zijn enkele voordelen van de SunnyTent:

Lage aanschafkosten: De SunnyTent is een stuk goedkoper in de aanschaf dan een warmtepomp.

Geen energiekosten: Aangezien de SunnyTent werkt op basis van natuurlijke verwarming, zijn er geen extra energiekosten verbonden aan het gebruik ervan. Dit betekent dat je geld kunt besparen op je energierekening.

Minder warmteverlies en waterverdamping: De SunnyTent beschermt je zwembad niet alleen tegen weersinvloeden, maar helpt ook warmteverlies te verminderen en waterverdamping te voorkomen. Hierdoor blijft je zwembadwater langer warm en hoef je minder water bij te vullen.

Zwemmen in alle weersomstandigheden: Met een SunnyTent kun je genieten van het zwemmen, zelfs bij regen en bewolking. De tent creëert een aangename en beschermde omgeving waarin je kunt zwemmen, ongeacht de weersomstandigheden.

Kwaliteit en garantie: De SunnyTent is een product van Europese kwaliteit. Het is eenvoudig te installeren en wordt binnen 3 tot 5 werkdagen bij je thuis bezorgd. Bovendien krijg je standaard 2 jaar garantie.

 

Waterbesparing met de SunnyTent

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.