Afdekzeil of SunnyTent voor je zwembad? | SunnyTent

Je zwembad afdekken: kies je een SunnyTent of een afdekzeil?

Je zwembad afdekken heeft verschillende voordelen. Het zwemwater blijft schoon, er verdampen minder chemicaliën en de warmte van het zwemwater blijft behouden. Maar wat is de beste manier om je zwembad af te dekken? In deze blog vergelijken we twee opties, een afdekzeil of de SunnyTent.

Afdekzeil

De eerst mogelijke zwembadafdekking is een afdekzeil. Een afdekzeil kan gemaakt zijn van noppenfolie of een ander isolerend materiaal. Vaak leg je een afdekzeil op je zwemwater, maar er bestaan ook varianten die je om de rand van het zwembad kunt spannen. 

SunnyTent

De SunnyTent kan ook gebruikt worden als zwembadafdekking. Het is gemaakt van folie dat ook wordt gebruikt in de tuinbouw. Hierdoor werkt het als een soort tuinkas. Je plaatst de zwembadkoepel over je complete zwembad. 

De verschillen

Aankoopprijs

Wanneer je een zwembad koopt is een afdekzeil vaak inbegrepen. Als dit niet het geval is, is dit nog geen probleem. Afdekzeilen kosten vaak tussen de €20 en €100, geen grote aankoop dus. De SunnyTent aan de andere kant is niet inbegrepen bij je zwembad. Deze dien je apart aan te schaffen. De prijzen van de verschillende maten variëren van € 489 tot € 809. Dit is een stuk duurder dan een afdekzeil. 

Qua aankoopprijs is een afdekzeil de beste optie. Dit is echter niet het enige kenmerk waar je rekening mee kunt houden tijdens je keuze. 

Temperatuur van het zwemwater

Een van de redenen waarom je een zwembadafdekking aanschaft is het behouden van de temperatuur van je zwemwater. Of deze zelfs verhogen. Door de isolerende werking van een afdekzeil wordt de warmte van je zwembad behouden. Ook wordt het zwemwater verwarmd. Het verschil is echter minimaal, omdat een afdekzeil alleen de bovenkant van het zwembad bedekt. Een SunnyTent aan de andere kant dekt het complete zwembad af. Hierdoor verlies je minder warmte aan de zijkant van je zwembad. De tuinbouwfolie, waarvan de SunnyTent gemaakt is, zorgt ervoor dat de lucht in de SunnyTent erg warm wordt. Hierdoor stijgt de temperatuur van je zwemwater zodra de zon tevoorschijn komt. 

De SunnyTent is de beste optie voor het verwarmen van je zwemwater. 

Je zwembad schoonhouden

Een zwembadafdekking wordt vaak aangeschaft om te voorkomen dat vuil in het zwembad belandt. Zo hoef je je zwembad minder vaak schoon te maken en minder chemicaliën te gebruiken. Hoewel een afdekzeil voorkomt dat vuil rechtstreeks in het zwemwater belandt, komt het vaak alsnog in het water zodra je het afdekzeil van je zwembad af haalt. Het voordeel van een afdekzeil is in dit opzicht daarom verwaarloosbaar. De ronde zwembadkoepel van SunnyTent staat om het zwembad heen. Wanneer je deze opent en de afdekking daarmee verwijdert valt het vuil achter de tent in plaats van in het zwembad. Voor grotere zwembaden bieden we ook de ovale zwembadoverkapping aan.

Als je je zwembad schoon wilt houden, kun je daarom het beste voor een SunnyTent kiezen. 

Extra voordelen

De SunnyTent heeft nog een aantal extra voordelen ten opzichte van een afdekzeil. Wanneer je de zwembadkoepel voor een derde opent kun je zelfs als het waait lekker zwemmen. Zo dient de SunnyTent als windscherm. De SunnyTent Rond maat M en SunnyTent Rond maat L kun je tevens het hele jaar door laten staan, mits je een Dwarsstokkenset gebruikt. Hierdoor hoef je je zwembad in de winter niet meer op te bergen. Zo kun je zodra het lekker weer wordt meteen in je zwembad duiken. 

Het eindresultaat

Wanneer je kijkt naar de verschillende kenmerken van de twee mogelijke zwembadafdekkingen, komt SunnyTent als beste uit de bus. Bestel die van jou vandaag nog!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.