Hoe vaak moet je je zwembad filteren? | SunnyTent

Hoe vaak moet je je zwembad filteren?

Je kunt pas echt van je zwembad in de tuin genieten, als je zwembad schoon is. Door je zwembad regelmatig te filteren blijft het water helder. Maar hoe vaak is dit nodig? En hoe lang moet je zwembad filteren per dag? De antwoorden op deze vragen en meer vind je in deze blog.

De juiste zwembad filterpomp

Ten eerste is het belangrijk om de juiste zwembadpomp aan te schaffen. Zorg ervoor dat de complete inhoud van je zwembad binnen een paar uur gefilterd kan worden door de zwembadpomp.

Twee maal per dag je zwembad filteren

Ons advies is om je zwembad minimaal twee keer per dag compleet te laten filteren. Hoeveel water zit er in jouw zwembad? De capaciteit van je filterpomp bepaalt hoe lang het duurt voordat al je zwembadwater gefilterd is. Gemiddeld duurt het 2,5 uur, wat betekent dat je zwembadfilter minimaal 5 uur per dag aan moet staan. Probeer de zwembad filterpomp maximaal 10 uur per dag te gebruiken, anders verkort je de levensduur van je pomp.

Wanneer zet je je zwembadpomp aan?

Wij adviseren om je zwembad tijdens de warmste uren van de dag te filteren. Dan is de kans op algengroei namelijk het grootst. Echter wil je in de middag juist gebruik maken van je zwembad. Wanneer je je zwembad niet kunt filteren tijdens de warmste uren, raden we aan om je zwembad filterpomp voor en na het zwemmen aan te zetten. Laat je pomp dan wat langer draaien, zodat je algengroei voorkomt. Wil je ‘s ochtends ook al zwemmen? Zet de pomp dan tussen de zwempartijen aan, zo pak je stiekem al wat uurtjes mee. We adviseren om je zwembad niet te filteren wanneer je aan het zwemmen bent.

Je zwembad filteren in verschillende weersomstandigheden

Hoe hoger de buitentemperatuur, hoe groter de kans op algengroei. Vandaar dat je je zwembad langer moet filteren, wanneer de buitentemperatuur hoger is dan 30°C. We adviseren dat je je zwembad filterpomp dan minimaal 8 uur per dag laat draaien.

In het najaar is het vaak te koud voor algen. Dit betekent dat je je zwembad in de winter niet hoeft te filteren om algengroei te bestrijden. Hoewel er geen vuil in je zwembad komt door zwempartijen, kunnen er wel veel bladeren in je zwembad belanden als je het niet goed afdekt. Een goede zwembadafdekking, zoals de SunnyTent, voorkomt dit. Dan kan je filterpomp de hele winter uit blijven staan.

Extra tips voor het schoonhouden van je zwembad

  • Doe je chemicaliën ‘s nachts in het zwembad, dit voorkomt dat de zon het chloor afbreekt.
  • Test de pH-balans van je zwembad regelmatig.
  • Met een goede zwembadafdekking, voorkom je dat er vuiligheid in je zwembad komt. Hierdoor zul je je zwembad filterpomp en chemicaliën minder vaak te hoeven gebruiken.
  • Gebruik je zwembadverwarming? Filter je zwembad dan wat vaker. Zoals eerder genoemd bevordert warmte algengroei.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.