Het ontstaan van de SunnyTent | SunnyTent

Het ontstaan van de SunnyTent

Zomer 2011 in Nederland. Sam besmeert zijn boterham met pindakaas terwijl Anton nog een slok neemt van zijn jus d’orange. Rein komt in zijn zwembroek naar beneden gerend. ‘Pap, pap!’ roept hij. ‘Mogen we vandaag eindelijk zwemmen?’ Anton kijkt naar buiten. Het zwembad ligt vol blaadjes en het miezert. Z’n zoontjes kijken hem vol verwachting aan… ‘Vooruit dan maar,’ zegt hij, ‘pak maar alvast een handdoek, want het is koud!’ Anton loopt naar buiten en probeert alle blaadjes uit het zwembad te vissen. Daar komen de twee jongens al aangerend. Plons! ‘Aaah!’ roept Sam ‘Dit is veel te koud!’ Rillend klimmen Sam en Rein uit het zwembad. Ze pakken hun handdoek en rennen naar binnen. Anton zucht: ‘Heb ik hiervoor een zwembad aangeschaft?’

De eerste zwembadkoepel

Hoewel de zomer van 2011 regenachtig was, was het in de lente en herfst lekker weer. De kinderen wilden graag zwemmen, maar het water was te koud. ‘Wacht eens even,’ dacht Anton, ‘in een tuinbouwkas is het van april tot en met september lekker warm.’ In het voorjaar van 2012 was de eerste SunnyTent een feit. Deze was wat gammel, maar al wel functioneel. Door het tuinbouwkas-effect bleef het water lekker warm. Ook kwamen er geen blaadjes meer in het zwembad, nog een voordeel! De hele lente, zomer en herfst was Antons tuin de ‘place-to-be’. Vriendjes en vriendinnetjes waren niet uit het zwembad weg te slaan!

Een goed idee, en nu?

Anton en zijn team ontwikkelden de SunnyTent in de jaren daarna verder. Om te checken of de SunnyTent doet wat hij belooft laat Anton de zwembadkoepel testen. Diverse gezinnen nemen in 2014 de SunnyTent in gebruik. Anton wacht de reacties gespannen af. Wat blijkt: de SunnyTent is een hit! Er komen zelfs al bestellingen binnen terwijl de zwembad tent in 2015 pas op de markt komt.

De toekomst van de zwembad tent

Inmiddels zijn er al 30.000 SunnyTenten verkocht, over heel Europa! Dit succes is het resultaat van een goed product enerzijds en jarenlang door ontwikkelen anderzijds. Zo kwam in 2017 de Ovale SunnyTent voor rechthoekige en ovale zwembaden op de markt. En we staan niet stil! Sinds maart 2019 kun je een dwarsstokkenset aanschaffen. Hierdoor wordt de SunnyTent nog steviger. Hoewel Antons kinderen al ouder worden, blijft hij de SunnyTent verbeteren zodat gezinnen in heel Europa van de voordelen kunnen (blijven) genieten.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.