Last van groen zwembadwater? De oplossing | Sunnytent

Groen zwembadwater helder krijgen

Heb je zin in een frisse duik maar bestaat je zwembad uit groen water? Dit zijn zwembad algen. Zwembad algen komen graag voor in warm en stilstaand water. Bovendien, ontstaan algen door een onjuiste chemische balans. Dit betekent dat wanneer de pH-waarde niet tussen de 7,2 en 7,6 ligt, de kans groot is op algen. Maar zelfs met een juiste pH-waarde bestaat de kans op algen, voornamelijk als het erg warm is en zonnig. Algen en andere bacteriën bestrijd je dan ook met chloor of speciale anti-alg producten. In deze blog leggen we uit hoe je algen uit je zwembad verwijderd en kunt voorkomen.

Groen zwembadwater schoonmaken

De vraag is natuurlijk hoe ga je dit groene zwembadwater helder maken? Ten eerste is het belangrijk om de waterkwaliteit op orde te brengen. Dit doe je door de pH en chloor waardes te testen. De pH-waarde breng je tussen de 7,2 en 7,6 en hiervoor gebruik je pH+ of pH- poeder. Na het toevoegen van de pH poeder, gebruik je een chloorshock om het chloorgehalte te verhogen tot 3 ppm. Zet de zwembadpomp of filterpomp 24 uur aan, zodat het chloor goed mengt met het water en schoner wordt. Maak ondertussen de rand en bodem van het zwembad schoon door met een zachte borstel langs de rand en bodem te gaan. Hierdoor komen de algen los en worden ze gefilterd door de filterpomp.

Zie je niet veel verandering? Blijf dagelijks de waardes van het zwembadwater checken en breng deze op de juiste waardes. Is het water nog steeds groen, gebruik dan speciale anti-alg producten. Wanneer alle algen zijn verdwenen en het zwembad water weer helder is, test je opnieuw de waterwaardes en breng je ze eventueel op het normale niveau. Wanneer de chloorwaarde tussen de 1 en 2 ppm ligt, dan kun je weer zwemmen!

Nazorg van het zwemwater

Is je zwembad water opnieuw kraakhelder en kunnen jullie weer genieten van een frisse duik? Heerlijk! Je zult echter de komende weken het water in de gaten moeten houden en minimaal een keer per week de waardes van het water testen. Zijn de waardes te hoog of te laag, breng het in balans met pH of chloor. Daarnaast kun je anti-alg blijven gebruiken zodat de algen niet snel terug komen.

Groen zwembad water voorkomen

Hoe voorkom je zwembad algen en daardoor groen zwembad water? Allereerst, is het belangrijk om regelmatig de pH en chloor waardes te blijven testen en in balans te brengen. Zo voorkom je dat deze waardes lager of hoger liggen dan het normale niveau. Daarnaast is het van belang dat het water blijft bewegen. Je kunt dus lekker dagelijks gaan zwemmen en als dit niet het geval is, zet je een waterpomp aan.

De SunnyTent als oplossing

De zwembad overkapping van SunnyTent is de oplossing tegen vuil water van buitenaf. Zoals bladeren, een regenbui of insecten. Een stortbui van regen kan namelijk de zuurgraad van het zwembadwater aanpassen, waardoor de pH en chloor waardes aangetast kunnen worden. De ronde zwembadoverkapping zorgt ervoor dat het zwemwater schoon blijft en verwarmd het water. Op deze manier kun je het hele jaar zwemmen in aangenaam water.

Om de reden dat de SunnyTent het zwemwater verwarmd, is het nodig om de SunnyTent dagelijks even open te zetten zodat het zwembadwater kan luchten. Houd de waterwaardes goed in balans en zo voorkom je ook zwembad algen als je een zwembadoverkapping hebt. Heb je een jacuzzi waar algen in zitten? Volg dan hetzelfde stappenplan als hierboven en gebruik de jacuzzi overkapping van SunnyTent om het water warm te houden.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.