Goedkoop je zwembadwater verwarmen? Dat doe je zo! | SunnyTent

Goedkoop je zwembadwater verwarmen? Dat doe je zo!

De eerste zonnestralen hebben onze aardbol bereikt en het wordt langzamerhand een stukje warmer. Misschien denk je nu nog niet meteen aan zwemmen in je tuin of in de buitenlucht. Door het lezen van deze blog, kun je het zwemseizoen makkelijk verlengen. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om de watertemperatuur van je zwembad te verhogen. Helaas zijn sommige manieren erg kostbaar en niet duurzaam. Wij delen dé tip om je zwembad goedkoop te verwarmen.

In koud water plonzen is soms heerlijk verkoelend, maar op iets minder warme dagen of in het voorjaar is een beetje warmer zwembadwater toch wel fijn. Je kunt een zwembad op meerdere manieren verwarmen.

  • Warmtepomp

Een van de meest populair verwarmingsmethode is het zwemwater verwarmen met een warmtepomp. Buitenlucht wordt hierbij omgezet in warmte. De warmte wordt daarna via een spiraal afgegeven aan het zwemwater. Helaas gaat het verwarmen in werkelijk niet zo snel als je denkt. Warmtepompen zijn trage verwarmers, zo dien je bij de opstart in de lente rekening houden met 7 dagen opwarmtijd om het water van 15°C tot 28°C te krijgen. Daarnaast is deze manier van je zwembadwater verwarmen een flinke investering en kan het zorgen voor geluidsoverlast.

  • Solarmatten

Een andere manier om je zwembad te verwarmen, zonder geluidsoverlast, is door middel van solarmatten. Het zwembadwater wordt via de leidingen, die in de solar matten liggen, verwarmd. Helaas zijn solarmatten afhankelijk van het weer. Zonder zon zullen de matten te weinig warmte afgeven aan het zwembadwater. Ook deze verwarmingsmethode is kostbaar.

  • Solarcollectors

Solar collectors werken hetzelfde als solarmatten. De zon verwarmt namelijk het water dat door de zonnecollectoren stroomt. De vorm is alleen een stuk anders, want ze nemen minder ruimte in beslag.

  • SunnyTent

De goedkoopste en meest duurzame manier om je zwembad te verwarmen is met de SunnyTent! De SunnyTent houdt de warmte binnen waardoor het water wordt opgewarmd. Een extra voordeel van de SunnyTent is dat je zwembad ook schoon wordt gehouden. Verder kun je je zwembad het hele jaar door laten staan omdat de zwembadkoepel je zwembad afdekt en beschermt.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.