Hoeveel graden per uur warmtepomp zwembad? | SunnyTent

Hoeveel graden per uur warmtepomp zwembad?

Een warmtepomp is een van de meest populaire manieren om je zwembad te verwarmen. Maar hoe werkt een warmtepomp en hoe warm wordt het water door het gebruik van een warmtepomp?

Hoe werkt een warmtepomp?

Een zwembad warmtepomp haalt energie uit de lucht en dit wordt omgezet in warmte en toegevoegd aan het zwemwater. Hierdoor kan op een snelle manier het zwemwater al verwarmd worden. Een nadeel van de warmtepomp is dat er elektriciteit verbruikt wordt. Hierdoor kan je warm maar duur zwemmen.

Hoeveel graden per uur verwarmt een warmtepomp het zwembad?

Nu we weten hoe een warmtepomp werkt, is het goed om te weten hoeveel graden de warmtepomp verwarmt per uur of per dag. Normaal gesproken, verhoogt een warmtepomp het zwemwater tot 4 graden per dag. Binnen 3 tot 4 dagen kan je zwembadwater dus van 15 graden naar 28 graden gaan. Let wel op dat het ’s nachts afkoelt buiten en het zwemwater dus ook afkoelt. Hierdoor kan het dus wat langer duren voordat het water werkelijk op 28 graden is en blijft. Je kunt er voor kiezen om de warmtepomp 24 uur per dag aan te laten zodat de warmtepomp het water bij kan warmen wanneer nodig.

Geen energiekosten, wel warm water

Heb je geen zin in die extra energiekosten die komen kijken bij het gebruik van een warmtepomp? De SunnyTent is dé manier om het zwemwater warm te krijgen en geen elektriciteitskosten te betalen. De SunnyTent zwembadtent is de natuurlijke manier voor het verwarmen van het zwembadwater. Door het thermische folie ontstaat er een soort kas effect die het water en de lucht in de zwembadtent verwarmd. Daarnaast, blijft de warmte in de SunnyTent, en dus het zwembad, doordat de SunnyTent om het zwembad heen staat. Warmte kan dus nauwelijks ontsnappen. Omdat het in de SunnyTent ook warm is, kun je van april t/m oktober zwemmen in heerlijke temperaturen!

Watertemperatuur zwembad met een SunnyTent zwembadtent

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.