De SunnyTent over een ingegraven zwembad | SunnyTent

De SunnyTent over een ingegraven zwembad

De SunnyTent wordt gebruikt bij zowel opzetzwembaden als zwembaden die ingegraven zijn in de grond. Heb je een ingegraven zwembad? We zetten een aantal punten van aandacht voor je op een rij.

Punten van aandacht voor een ingegraven zwembad

De SunnyTent kan ook over ingegraven zwembaden geplaatst worden. Vele gebruikers gingen je voor. We willen je op een aantal punten wijzen die van belang zijn bij een ingegraven zwembad.

Het verwarmen van het zwemwater

Een ingegraven zwembad verliest vaak veel warmte aan de zijkanten en de onderkant van het zwembad. Zeker als er te weinig isolatiemateriaal tussen het zwembad en de aarde/grond zit. In feite krijg je dan het ‘kelder’-effect; een kelder in een woonhuis is in de zomer ook altijd koeler dan de omgevingstemperatuur (vaak ca. 18 °C). Is je ingegraven zwembad niet goed is geïsoleerd, dan is het moeilijk het water warm te krijgen én te houden. Zelfs met een SunnyTent.


De installatie over een ingegraven zwembad

De installatie van de SunnyTent is in principe precies hetzelfde als bij een opzetzwembad. Toch zijn er een paar extra punten van aandacht wanneer je de SunnyTent over een ingegraven zwembad installeert.

1. Vlakke ondergrond

Een belangrijk punt van aandacht is dat de SunnyTent altijd op een vlakke ondergrond geïnstalleerd moet worden. Zorg dat de SunnyTent compleet gesloten kan worden, zodat er geen wind onder de tent kan komen.

2. Harde ondergrond om je ingegraven zwembad

De grond rondom een ingegraven zwembad is vaak verhard. Bekijk onze informatie over de installatie op een harde ondergrond om te zien hoe je de SunnyTent het best kan installeren. Zorg ervoor dat de SunnyTent goed vast staat.

3. Genoeg ruimte aan de achterzijde

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is, tussen het voor- en achterzijde van het zwembad en de SunnyTent (aan de grond), ca. 40 cm. Anders zal het tentdoek in het water vallen/hangen wanneer de SunnyTent wordt geopend. Hierdoor kan het tentdoek beschadigen.

4. De ovale SunnyTent installeren

De installatie van de ovale SunnyTent over een ingegraven zwembad brengt wat complicaties met zich mee, bij het aan elkaar koppelen van de twee kopdelen en het tussendeel van het tentdoek. Dit gebeurt in het midden van de SunnyTent, recht boven het zwembad. Door een plank over het zwembad te leggen of een trap in het zwembad te zetten is de installatie toch mogelijk. Let bij dat laatste goed op dat je je zwembadbodem niet beschadigt.


Een SunnyTent bij jou in de tuin?

Na alle punten van aandacht voor het installeren van de SunnyTent over je ingegraven zwembad, willen we je nog op een ding wijzen: Veel klanten hebben meer plezier van hun ingegraven zwembad met onze zwembadkoepel. In onze fotogalerij vind je volop voorbeelden.
Heb je nog vragen? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.