Het zwembad na zijn winterslaap met de SunnyTent | SunnyTent

De SunnyTent en het zwembad na “hun winterslaap”

Als proef op de som liet Anton (de uitvinder) zijn zwembad overwinteren met de SunnyTent en de dwarsstokkenset. En met succes, want het zwembad staat nu al 3 lentes achter elkaar met hetzelfde water! Hier deelt hij zijn bevindingen.

De opening van het zwembadseizoen

19 april was het zover: na een overwintering onder de SunnyTent komt mijn zwembad uit zijn winterslaap. Het zwembad gaat aan het derde seizoen met hetzelfde water beginnen. Tenminste, als de ruim 20 m3 water schoon genoeg is. Best spannend dus, toen ik mijn SunnyTent opende. Wat ik aantrof? Kraakhelder water. Op de bodem wel wat zand, want dat was er vorige zomer met de kids in gekomen.

De SunnyTent en het zwembad na hun winterslaap

Is het dan niet vies/onhygiënisch, meerdere jaren hetzelfde water?

Ten eerste voorkomt de SunnyTent dat er veel vuil in het bad komt (o.a. vogelpoep). Ten tweede is het natuurlijk belangrijk dat de pH- en chloorwaarden van het water constant goed zijn. In de winter is dat geen probleem, want dan is de watertemperatuur te laag voor algengroei. Van de lente tot en met de herfst is er een goede zandfilterpomp aangesloten en houd ik de pH- en chloorwaarden goed in de gaten (en stuur ik deze indien nodig bij). Overigens gebruik ik minder middelen om deze waarden goed te houden, dan wanneer ik geen SunnyTent zou hebben. Er verdampt immers veel minder (goed) water met een gesloten SunnyTent.

Hoe heeft de SunnyTent zelf de winter doorstaan?

Ik heb deze winter de nieuw ontwikkelde dwarsstokkenset in gebruik genomen. Hiermee kan de SunnyTent tegen nog hardere wind én doorstaat de tent zelfs lichte sneeuw en ijzel. Slechts een enkele keer, toen het hard sneeuwde, heb ik de SunnyTent helemaal opengeklapt (en op de grond gelegd). Er komt dan weliswaar sneeuw in het zwembad, maar dat is schoon. Na de sneeuwbuien heb ik de tent weer overeind getrokken en “kon mijn zwembad verder met zijn winterslaap”.

En nu? De zon schijnt al een paar dagen, dus de kids kunnen het water in. Het is immers al 25 °C. En dat half april!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.