De leukste activiteiten voor buiten spelen in het najaar | SunnyTent

De leukste activiteiten voor buiten spelen in het najaar

Het hele jaar door buitenspelen, welk kind wil dat niet? Helaas is het in het najaar vaak te fris of nat om lekker naar buiten te gaan. Toch zijn er genoeg leuke activiteiten voor buiten spelen in het najaar. Wij zetten ze voor je op een rij.

De leukste activiteiten voor buiten spelen in het najaar

Activiteiten voor buiten spelen in de kou

Tijdens de koude herfst- en winterdagen is het belangrijk dat de kinderen goed warm blijven. Met deze actieve spelletjes laat je hun bloed sneller stromen:

1. Tikkertje

Het klassieke tikkertje blijft leuk om te doen. Lekker rondrennen zodat je snel warm wordt. Online vind je veel verschillende varianten om het leuk te houden.

2. Verstoppertje

Nog zo’n klassieker. Ook leuk om eens de omgekeerde variant te proberen; Een iemand verstopt zich en de rest gaat zoeken. Zodra ze de ‘verstopper’ vinden gaan ze bij hem zitten, totdat iedereen de plek gevonden heeft.

3. Lummelen

Kies één lummel. De rest van de kinderen gaat in een kring staan en speelt een bal over. De lummel probeert de bal af te pakken. Maak het nog spannender door de lummel ook te laten tikken!

4. Trampoline springen

Doe een wedstrijd wie het hoogst kan springen of een mooiste salto kan maken op de trampoline. Wanneer je een SunnyTent als trampolinetent gebruikt kunnen de kinderen zelfs in de winter buitenspelen op de trampoline.

5. Hindernisbaan

Laat je kinderen een hindernisbaan bouwen. Zo kunnen ze wedstrijdjes doen om te kijken wie het snelst over de hindernisbaan komt.

6. Spelen in de zandbak

Kinderen zitten vaak stil in de zandbak, maar ze kunnen het hier toch warm krijgen. Hoe? Met behulp van de SunnyTent. Wanneer je deze transparante tent over je zandbak neerzet kunnen de kinderen zelfs in het koude najaar in de zandbak spelen.


Buitenspelen als het regent

Wanneer het regent zitten we liever warm en droog binnen. Toch kun je dan ook leuk buitenspelen. Ontdek de leukste activiteiten voor in de regen:

1. Een regenwandeling maken

Maak een leuke wandeling door de buurt of het bos in je regenlaarzen met je paraplu. Lekker door de plassen springen terwijl je de regen op de paraplu hoort spetteren. Neem een waterproof camera mee om foto’s te maken van de spiegel in de plassen of mooie sprongen. Misschien ontdek je zelfs een regenboog!

2. Spelen in de modder

Trek je kinderen wat oude kleren aan en laat ze lekker knoeien met modder! Maak moddertaartjes, een modderkasteel met ridders en princessen of zelfs een modderboerderij met speelgoeddieren. Ze zouden zelfs in de modder kunnen rollen!

3. Kamperen in de regen

Wat is er fijner dan het luisteren naar de regen die spettert op de tent terwijl jij lekker droog zit? Zet een tent op of laat de kinderen zelf een tent bouwen met plastic zeilen/zakken. Onder een transparante tent zoals de SunnyTent kun je de regen zelfs zien vallen!

4. Regenkunst maken

Wist je dat de regen kunst kon maken? Laat je kinderen met wat stoepkrijt, stiften of verf iets tekenen op een stuk karton of keukenrol. Hang het in buiten in de regen en zie hoe de kleuren zich mengen en vervagen.

5. In de zandbak spelen

In de zandbak worden de kids vies en koud, maar met de SunnyTent is dat verleden tijd. De SunnyTent als zandbakoverkapping houdt je zandbak droog en zorgt voor een aangename temperatuur waarin de kinderen kunnen spelen. Zelfs in de regen!


In de sneeuw buitenspelen

Doe een dikke jas aan en warme handschoenen en het buitenspelen in de sneeuw kan beginnen!

1. Sneeuwballen gooien

Met sneeuwballen kun je allerlei spelletjes bedenken. Ken je sneeuw-trefbal al? Dezelfde regels als trefbal gelden, maar nu moet je de bal(len) zelf maken! Een sneeuwballen gevecht is ook altijd leuk. Sneeuwt het niet? Rol dan wat oude sokken op en gebruik deze als sneeuwballen.

2. Sneeuwpop bouwen

Houd een sneeuwpop-wedstrijd. Wie kan de mooiste sneeuwpop maken? Versier je sneeuwpop met steentjes, takjes of je eigen muts.

3. Sleetje rijden

Klim een heuvel op en kijk wie het snelst naar beneden kan sleeën. Of doe een slee-estafette. Een kind trekt de slee, terwijl een ander erop zit. Zodra je aan de overkant bent wissel je om en kom je zo snel mogelijk terug. Het team dat als eerste terug is wint.

4. Ijs-bowling

Maak ijs-bowlingballen door ballonnen op te vullen met water en deze een nacht in te vriezen (buiten of in de vriezer). De volgende dag kun je de ballon kapot prikken en heb je ijs-bowlingballen. Maak een gladde bowlingbaan in de sneeuw en het kegelen kan beginnen!

5. Verstoppertje

In een laag sneeuw kun je veel dingen verstoppen. Een kind verstopt zoveel mogelijk speelgoed in de sneeuw, de andere gaan daarna op zoek. Degene die het meest heeft gevonden, mag daarna verstoppen.

6. Vogels helpen

Sommige vogels blijven zelfs in de winter in ons land. Het is dan moeilijker om aan eten te komen. Help de vogeltjes door zelf een pindaslinger of vetbol te maken. Hang deze op in de tuin, dan kun je ook nog eens vogels spotten!

7. Maak sneeuwkunst

Maak een sneeuwengel door op je rug in de sneeuw te gaan liggen en je armen en benen zijwaarts te bewegen. Of pak je verf en maak een schilderij op de sneeuw!

Veel buitenspeel plezier!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.