De leukste spelletjes voor buiten in de zomer | SunnyTent

De leukste spelletjes voor buiten in de zomer

Buitenspelen is heel erg gezond voor kinderen. Het verlaagt de schermtijd en stimuleert de ontwikkeling. Buiten kunnen kinderen veel leren en ontdekken, maar het is ook goed om ze uit te dagen met een spelletje. In deze blog zetten wij de leukste zomer spelletjes op een rij. Buitenspelen was nog nooit zo leuk!

1. Tikkertje

Het klassieke tikkertje blijft leuk om te doen. Lekker rondrennen zodat je snel warm wordt. Online vind je veel verschillende varianten om het leuk te houden.

2. Verstoppertje

Nog zo’n klassieker. Ook leuk om eens de omgekeerde variant te proberen; Een iemand verstopt zich en de rest gaat zoeken. Zodra ze de ‘verstopper’ vinden gaan ze bij hem zitten, totdat iedereen de plek gevonden heeft.

3. Spelen in de zandbak

Kinderen zitten vaak stil in de zandbak, maar ze kunnen het hier toch warm krijgen. Hoe? Met behulp van de SunnyTent. Wanneer je deze transparante tent over je zandbak neerzet kunnen de kinderen zelfs in het koude najaar in de zandbak spelen.

4. Lummelen

Kies één lummel. De rest van de kinderen gaat in een kring staan en speelt een bal over. De lummel probeert de bal af te pakken. Maak het nog spannender door de lummel ook te laten tikken!

5. Trampolinespringen

Doe een wedstrijd wie het hoogst kan springen of een mooiste salto kan maken op de trampoline. Wanneer je een SunnyTent als trampolinetent gebruikt, kunnen de kinderen zelfs in de winter buitenspelen op de trampoline. Daarnaast worden ze niet nat bij een zomerse bui.

Waterspellen

De leukste buiten spellen in de zomer zijn toch wel de spellen met water. Kinderen moeten in de zomer afkoelen en dat kan het beste met een zwembad in de buiten.

1. Zwemmen

De enige manier op je kids echt af te laten koelen in de zomer is met een frisse deuk in het water. Stiekem is het voor jezelf ook een verademing. Heb jij een zwembad in de tuin? Haal dan meer uit je zwembad met een Sunnytent. Deze zwembadkoepel zorgt ervoor dat het zwembadwater schoon blijft, omdat bladeren, bloesem en vogelpoep niet meer in het water belanden. Wanneer de zwembadkoepel gesloten is warmt het water ook nog eens snel op.

2. Flessenvoetbal

Een bekend waterspel is flessenvoetbal. Elk kind vult een plastic fles met water. Vervolgens gaan de kinderen tegenover elkaar staan. Met een bal mogen ze proberen elkaars fles om te gooien en natuurlijk moeten ze voorkomen dat hun eigen fles omvalt!

3. Watergevecht

Een old-school watergevecht valt altijd in de smaak. Gebruik lege flessen, sponzen of waterpistolen en vul ze met water. Het is de bedoeling om je tegenstander zo nat mogelijk te maken. Buitenspelen wordt zo wel heel erg leuk in de zomer!

4. Waterballonnen vangen

Het laatste buitenspel, maar zeker een leuke activiteit, is weerballonnen vangen.
Maak twee teams of speel één tegen één. Vervolgens maak je twee emmers met dezelfde hoeveelheid gevulde waterballonen. Vervolgens moeten de kinderen één voor één vanaf een lijn de ballonnen gooien naar een teamlid dat aan de overkant probeert te vangen. De gevangen ballonnen worden in een lege mand gestopt. Het team met de meeste hele ballonnen heeft gewonnen!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.