Wat heb je nodig om een zwembad schoon te houden? | SunnyTent

Wat heb je nodig om een zwembad schoon te houden?

Een verkoelende duik nemen in je eigen zwembad is alles wat je wilt op een warme zomerdag. Een zwembad in de tuin is heerlijk voor jezelf en de kinderen. Spetteren in het water met vriendjes is heerlijk. Maar dan het probleem van vies zwemwater door blaadjes, vogelpoep, gras en ander klein vuil. Dat wil je natuurlijk niet en je wilt niet de hele zomer met een schepnetje naast het zwembad staan. Wij leggen je uit welke producten je nodig hebt om een zwembad schoon te houden en geven je tips om vuil in het zwembad te voorkomen.

Filterpomp

Als je een zwembad hebt, is de filterpomp een musthave! De filterpomp wordt geplaatst onder de waterlijn en zorgt ervoor dat het zwemwater in beweging blijft. Hierdoor hebben algen, bacteriën en schimmels een kleine kans om te ontwikkelen. Alle schadelijke vuildeeltjes worden namelijk opgevangen door een cartridge die vervangbaar is. We raden aan om de cartridge eens in de 2 weken te vervangen tijdens het hoogseizoen.

Skimmer/schepnet

Heb je last van blaadjes en gras in het zwembad, dan is een skimmer ideaal. Een skimmer vangt vuil op dat ronddrijft op het water. Daardoor komt groter vuil ook niet in de filterpomp terecht. Uiteraard kun je ook een old school schepnet gebruiken om bladeren te verwijderen.

SunnyTent zwembadtent

Wil je naast schoon zwemwater ook genieten van warm zwemwater? Dan is de SunnyTent iets voor jou! De SunnyTent is een zwembadtent die het water schoonhoudt doordat de zwembadtent over je zwembad heen staat. Bladeren en ander groter vuil valt naast het zwembad en de SunnyTent, hierdoor hoef je enkel bacteriën en klein vuil te bestrijden. Naast dat de SunnyTent het water schoon houdt, verwarmt de SunnyTent ook het zwemwater. Dit gebeurt op een geheel natuurlijke manier, namelijk door daglicht en zonlicht. Zo kan je van de lente tot de herfst zwemmen, een win-win!

Chloor en andere chemicaliën

Om je zwembad écht schoon te houden, is het belangrijk om de kwaliteit van het zwembadwater eens in de zoveel tijd te controleren. Hiervoor gebruik je een tester die de waardes van chloor, pH en alkaliniteit kan meten. De alkaliniteit zorgt ervoor dat het chloor zijn werk doet en dat de pH in stand blijft. Wanneer deze uit balans zijn, voeg je chloor of pH+ of pH- toe.

Stofzuiger

Heb je toch last van zand en steentjes die op de bodem van het zwembad liggen? Uiteraard leeg je niet het zwembad maar met een zwembad stofzuiger los je dit probleem op. In deze zwembad stofzuiger zit een filterzak die het vuil op de bodem verzamelt.

Tips om je zwembad schoon te houden:

  • Spoel je eerst af onder de tuindouche, heb je deze niet, spoel je voeten dan af met wat water. Zo komt er geen gras en zand in het water van de spelende kinderen.
  • Zet je zwembad niet onder of in de buurt van bomen.
  • Laat zonnebrand goed intrekken voordat je een duik neemt.
  • Niet eten en drinken in het zwembad.
  • Bedek het zwembad met de SunnyTent of een afdekzeil. Een afdekzeil kan enkel gebruikt worden wanneer je niet zwemt, terwijl de SunnyTent ook gebruikt kan worden als je wel zwemt. Zo zwem je altijd in schoon water!

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.