Alle benodigdheden voor een geslaagd zwemfeest | SunnyTent

Alle benodigdheden voor een geslaagd zwemfeest

Een kinderfeestje organiseren in eigen tuin? De één draait er de hand niet voor om en is al weken bezig met de voorbereidingen. De ander besteed het liefst zoveel mogelijk uit. Wij geven hieronder een aantal tips om een kinderfeestje te laten slagen.

De meeste kinderen doe je een enorm plezier met een feestje rond het zwembad. Water is het ultieme vermaak voor kinderen. Het is hierbij wel belangrijk dat je van tevoren informeert of alle kinderen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Mocht je de faciliteiten hebben om zelf een zwembad in de tuin op te zetten, doen! Met de Sunnytent kun je het zwemplezier verlengen en wordt het mogelijk gemaakt om buiten een zwemfeestje vanaf mei tot en met oktober te organiseren. Deze zwembadkoepel warmt het zwemwater flink op. Het effect van de zwembadtent is verrassend groot. Je bent niet gebonden aan de zomer, want het zwembadwater hoeft niet enkel worden opgewarmd door de zon. Daarnaast zorgt de zwembadkoepel dat het water schoon blijft.

Soms kennen de kinderen zelf voldoende spelletjes om in het zwembad te spelen. Het kan wel handig zijn om enkele ideeën in het achterhoofd te hebben. Anderzijds is het ook leuk om een spellen dag te organiseren en meerdere spellen in en rondom het zwembad op te stellen. Uiteindelijk rolt er een winnaar uit de dag.

Een van de bekendste waterspelletjes is natuurlijk flessenvoetbal. Met een bal moeten de kinderen proberen om elkaars fles om te gooien. Succes verzekerd!

Het spel schipper mag ik overvaren kent iedereen wel. Maar wist je ook dat je dit spel in het zwembad kunt doen? Voor dit spel hebben de kinderen wat kracht nodig. Een kind is de schipper en de andere kinderen moeten naar de overkant zwemmen zonder getikt te worden. Dit is extra moeilijk omdat ze moeten voortbewegen zoals de schipper bepaald.

Een andere manier die waterpret verzekerd is sponstikkertje. Dit spel is een variant op het gewone tikkertje. Één van de kinderen is de tikker en moet andere kinderen aantikken met een natte spons in zijn of haar hand. Wanneer de tikker iemand aanraakt met de natte spons, maak je de spons opnieuw nat en gaat de volgende achter de kinderen aan.

Een minder bekend spel is fluitje duiken. Laat een plastic fluitje zakken tot op de bodem van het zwembad. Laat iedereen van aan de zijkant duiken, de eerste kan het fluitje ophalen en eens fluiten.

Een waterglijbaan zorgt ook voor plezier. Met een stuk zeil, water en zeep kun je dit eenvoudig maken. Laat de kinderen met een kleine aanloop glijden over deze geïmproviseerde glijbaan. Eventueel kun je nog opblaasbare banden gebruiken of een spel toevoegen. Kinderen moeten met een bekertje water in de hand. Het team dat het meeste water van de ene naar de andere kant brengt, is de winnaar.

Met deze bovenstaande spellen wordt jouw zwemfeestje in de tuin één groot feest! Wij wensen te veel succes en plezier met de voorbereidingen.

Terug naar overzicht

Voorraad alert We zullen u informeren wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder uw geldige e-mailadres achter.